11910  21. 5. 2010 22:44:53

Preťahovanie predkožky a pluzgier na penise

Dobrý deň. Mám 2.5 ročného syna, ktorému od narodenia preťahujem predkožku vždy pri kúpaní. Nebol s tym nikdy problém. Moj syn si od 2 rokov preťahuje predkozku sám, ked sa kúpe. Pred 3 dňami som si všimla na prekozke malú gulôčku, ktora sa pri preťahovaní zväčší a podoba sa na mozolu (pluzgier). Pokožka je až priesvitná a vodnatá. Strašne som sa zľakla a neviem čo mam robiť. Zijeme v zahranici a preto mi to robi este vacsie starosti. Neviem ci je to vazne a ci by sme nemali co najskor odcestovat domov. Chystame sa az v auguste ale bojim sa ze je to nieco vazne a moze sa to zhorsit. Pomohla by mu mast Canesten? Dakujem velmi pekne.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie je to síce akútne, ale je nutné lekárske vyšetrenie. Canesten nie je potrebný, ten je na mykotickú infekciu a toto mykóza nie je, takže to by bolo úplne zbytočné. Veľmi rada by som vám pomohla, ale v tejto otázke nie som doma a urológa k dispozícii nemáme (aspoň zatiaľ).

Komentáře uživatelů ...

21. 5. 2010 23:29:06
Canesten rozhodně neaplikujte,podle popisu není možné určit o jaký problém se jedná,u malého chlapce by se mohlo jednat o molluscum contagiosum,obvykle je ale větší množství těchto útvarů u sebe.Vypadají jako malý puchýřek,který je uprostřed lehce propadlý.Může se ale jednat i o jiné kožní onemocnění,navštivte dermatologa,pokud synek nemá jiné obtíže,nejedná se o akutní problém,nemusíte reagovat okamžitě***

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí