11994  24. 5. 2010 11:48:07 - x-tremme

Zaseknutý nerv

Dobry den. Chcela by som poprosit o radu. Som v 25tt a uz asi 3. tyzden ma sprevadzaju stupnujuce sa bolesti v lavej krizovej oblasti, ktore su nevydrzatelne hlavne pri chodzi a v lahu, taktiez v otacani na bok. Podla lekarov- neurologov mam zablokovany nerv niekde v krizovej oblasti, nevylucuju ani zapal. Davali mi asi tri dni obstreky, no nepomohlo, a uzivat lieky vraj nemozem. Zenska lekarka mi vsak poradila, vraj mozem uzivat ibalgin gel, ktory by mal pomoct tymto bolestiam ustupit. Je vhodne uzivat ho? Bojim sa aby neuskodil babatku, no zaroven vzhaldom na moje neutichajuce bolesti by sa mi zrejme ulavilo. Ako casto a do kedy ho mozem aplikovat? Ďakujem.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Ibalgin můžete užívat, ale jen do konce druhého trimestru. Ve třetím trimestru se již užívat nesmí. Na dávkování se domluvte s lékařkou nebo postupujte podle příbalové informace. Určitě by Vám neuškodily ani jiné léky na tlumení bolesti, je to menší zlo než mít úporné bolesti! Ty nejsou pro miminko o nic lepší, než jejich utlumení léky, které jsou v těhotenství podávány s opatrností. Zkuste se ještě domluvit s neurologem, ev. zjistit zda by nepomohla také rehabilitace nebo nějaké cviky. Většina léků miminku neuškodí a je to jen obava lékařů a ochrana farmaceutických firem, před možnými soudními spory.

Komentáře uživatelů ...

25. 5. 2010 17:04:09
ibalgin gél by uškodiť nemal a spôsob užívania máte v pribalovom letáku.
28. 5. 2010 9:21:29
Veľmi pekne Vám ďakujem z aodpoveď,pani Běla, ste po dlhej dobe jediná, kotá ma v mojom názore na indikáciu liekov uspokojila a potvrdila mi tým aj môj názor- teda, že trpieť bolesťou nie je pre dieťatko určite lepšie riešenie ako prípadné nasadenie liečby antibiotikom. Vďaka!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk