12020  24. 5. 2010 18:46:45

Názor na obřízku: áno či ne?!?

Kamarádka nechala provést obřízku předkožky u svého chlapečka, je mu 16 měsíců. Prý je to vhodné z hlediska hygieny, nemůžou se tvořit záněty žádné, vyřeší to i časté problémy s přetahováním předkožky a snad i lépe naroste a vyvine se žalud, když je od mala odhalen. Je to pravda?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ váš syn nemá žiadne problémy, tak nie je nutné obriezku v tak malom veku podstúpiť. Je pravda, že obrezaní muži trpia oveľa menej zápalmi ako neobrezaní muži, ale ak obaja dodržiavajú dôkladnú osobnú hygienu, tak aj neobrezaný muž nemusí mať žiadne problémy.

Komentáře uživatelů ...

24. 5. 2010 19:50:36
Vobec to nie je potrebné.V niektorých krajinách obrezávaju chlapcov automaticky,je to spojené s hygienou, v tom má úplnú pravdu kamarátka.Žalud sa vyvinie normálne aj bez obriezky.Ak sa predkožke venuje patričná pozornosť, nie je nutná.Je pravda, že žalud bez predkožky je menej citlivý a obrezaní muži v sexe dlhšie vydržia.
20. 9. 2010 19:25:51
Je pravda že obřezaní, muži déle vydrží, ale obřízkou zbavíte svého syna velkého množství nervových zakončení. Počet nervových zakončení předkožky se téměř rovná počtu nervových zakončení u vás v labia minora. Pokud jde o záněty a podobné věci, jde především o základní hygienické návyky, kterým ho naučíte vy. Fyziologicky předkožka NENÍ jen zbytečný kus kůže. Chrání ústí močové trubice. A záněty vznikají opravdu hlavně při zanedbání hygieny.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí