12093  26. 5. 2010 7:24:27 - olina76

Snaha otěhotnět/ neplodnost?

Dobré ráno, jsem zoufalá: mám 34 let, poslední teh. 10let dozadu. Snažím se o teh. 4 roky. Byla jsem na proplachnutí, brala jsem utrogest doktorka tvrdí, že vše je ok. Přítel má spermogram OK a presto nic. Menstruace je 26 až 28 den, trvá 3-4 dny, ale neni silná. Zajímal by mne vás názor. Musím se s pranim o tehotenst.rozloucit? Jsem z toho moc smutná. Děkuji přeji krásny den.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, samozrejme, že s tehotenstvom sa netreba rozlúčiť, ste ešte pomerne mladá žena a v dnešnej dobe sa dá v tomto smere páru pomôcť. Doporučujem imunologické vyšetrenie, či náhodou vaše telo neprodukuje protilátky proti spermiám, ktoré zahynú skôr ako sa dostanú do maternice/ dělohy. A potom obrátiť sa na centrum reprodukčnej medicíny, alebo aspoň nejaký čas zasledovať ovuláciu, či vôbec u vás dochádza.

Komentáře uživatelů ...

29. 5. 2010 18:40:44
Moc dekuji za odpoved,k ovulaci dochazi chodila jsem na pravidelne kontroly,ale o tom imunologickem vysetreni slysim po prve a povzbudilo mne to hned v pondeli se na to pujdu lekarky zeptat.Moc dekuji a preji krasny den
29. 5. 2010 21:39:41
Nezlobte se mam otazku jak se da tohle lecit? muzu to nejak ovlivnit zivotozpravou?jeste jednou moc dekuji za oziveni nadeje ,ikdyz mam strach ze me biologicke hodinky tikaji,myslela jsem ze 34 je skoro uz pozde.
Kacenka [Porodní asistentka]
30. 5. 2010 10:04:26
Predovšetkým zabudnite na vek, to bude jeden veľký čo veľký obrovský krok k úspechu!!! Potom ak to bude skutočne v imunológii, tak dostanete liečbu, ktorá zablokuje produkciu vašich protilátok proti spermiám a bude po probléme :-) je to veľmi zjednodušene povedané, teda napísané ale v podstate to tak funguje. Pokiaľ bude imunológia ok, tak skutočne využite pomoc asistovanej reprodukcie. Dnes to dokáže divy!!!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk