12304  30. 5. 2010 14:20:45

Těhotenství při užívání antikoncepce?

Prosim o radu. Moja priatelka pred dvoma mesiacmi užila tabletu Escapelle a mala dostat menzes, no boli velmi slabe. Začala brat antikoncepciu Triquilar o mesiac mala dostat menzes v utorok. Mala ale slabe, 2 dni nic a dostala znovu. 7 dni pred menzes sme mali nechraneny styk. Menzes, co dostala to bolo to iste slabe 2-3 dni nic a potom dostala velmi silne. Mala zvlastny pocit bolesti v podbrusku asi mesiac jej trva kasel no nema teplotu, je ospala a neviem či to je tabletkami alebo je těhotna. Prosim o radu.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Pokud chcete zjistit, zda je Vaše přítelkyně těhotná, tak ať si udělá těhotenský test. Menstruace bývá někdy s užíváním antikoncepce slabší, někdy nemusí být vůbec. Pokud užívá pravidelně a správně, neudělala žádnou chybu, pak strach mít nemusíte. V případě problémů s nepravidelným krvácením v průběhu užívání antikoncepce se obraťte na lékaře. První tři měsíce při nasazení antikoncepce je ale nepravidelné krvácení normální a mělo by se upravit! Pokud ne, navštivte gynekologa a domluvte se na ev. změně preparátu.

Komentáře uživatelů ...

31. 5. 2010 21:23:18
robili ste si test? treba si urobit test a nech vyhlada lekara...moze to byt hocico...moze to byt zo stresu alebo porucha cyklu..ale aj tehotenstvo.Kamaratka mala podobny pripad a bolo to tehot. ale lekar to isti

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk