12331  31. 5. 2010 8:08:29

Problemy s otehotnenim

Dobry den, chcela by som vediet, ci mozu mat zrasty a konizacia vplyv na otehotnenie. V roku 2009 som absolvovala konizaciu krcka maternice a 2 krat LPS pre zrasty v malej panvi. S priatelom sa snazime o babo uz 10 mesiacov a stale nic. Lekari bolesti v podbrusi uzavreli ako chronicky pelvic pain a oznamili mi, ze deti uz prevdepodobne mat nebudem. Sme z toho zufali, pretoze babo velmi chceme. Neviete mi poradit kam sa obratit? S mojim gynekologom je velmi tazka komunikacia. Uzivala som aj clostil, ale nic. Dakujem a prajem pekny den.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Srůsty v malé pánvi plodnost opravdu mohou ovlivnit. Neztrácejte ale naději a zkoušejte početí ještě dál přirozenou cestou. Je důležité taky, zda máte pravidelnou menstruaci, zda probíhá ovulace a samozřejmě zda má Váš partner normální spermiogram. Toto podrobnější vyšetření se provádí obvykle až po roce neúspěšné snahy o těhotenství. Takže ještě vyčkejte a pokud nejste spokojená s přístupem vašeho gynekologa, neváhejte se zaregistrovat jinde, ev. Váš problém řešit přímo v centru asistované reprodukce. Nepodléhejte ale ještě panice, psychika hraje ve snaze o miminko také velkou roli. Užijte si léto, milujte se pro radost a třeba se Vám již brzy miminko podaří samo. Držím Vám pěsti.

Komentáře uživatelů ...

2. 6. 2010 7:04:21
Dakujem velmi pekne za odpoved.Nakolko som zdravotna sestra a pracujem na onkologii,mam pocit,ze lekar ku mne vobec uprimny nieje.Neustale pocuvam,ked pridu priserne bolesti v podbrusku,ze nevie co ma uz robit,ze vsetky moznost uz vycerpal.Je mi z toho smutno,alezivot ide dalej a ono to asi netreba vobec riesit.Dakujem a prajem pekny den
Běla [Porodní asistentka]
2. 6. 2010 14:27:46
Někdy je bolest v podbřišku, u které se dlouho hledá příčina, způsobená spasmy svalstva pánevního dna a jediným řešením je cílená rehabilitace, ev. odblokování kostrče. Měla jste již 2x LSK, takže by jistě nějaká příčina bolestí- např. endometrioza, mohla být odhalena. Možná jsou bolesti způsobené skutečně jen těmi srůsty. S těmi se obtížně něco dá dělat, vhodná by byla asi jedině nějaká lázeňská léčba. Asi bych být Vámi začala s nějakými cviky, např. cvičení podle Mojžíšové hodně ženám pomohlo. Je dobré, pokud cvičíte s vyškoleným fyzioterapeutem. Třeba Vám to pomůže a jistě si tím neublížíte. Budte se cítit lépe, že pro své tělo a vaši touhu něco aktivně podnikáte.
2. 6. 2010 19:33:48
Dakujem Vam za radu.O Mojzisovej metode som uz citala,dokonca som si vytlacila cviky,ale bez skuseneho odbornika si mozem len uskodit.rada by som navstevovala nieco taketo,ale pri sluzbach je to dost komplokovane.No aj napriek tomu,Vam velmi pekne dakujem.Mimochodom cyklus mam od konizacie velmi nepravidelny.Nikdy neviem kedy menstruaciu dostanem.A ta je dost bolestiva,co pred konizaciou nikdy nebola.Dokonca aj ovulaciu zle znasam.Bolesti su niekedy neznesitelne az tak,ze som na analgetikach.Pekny vecer
Běla [Porodní asistentka]
2. 6. 2010 22:43:50
Hodně toho je jistě i vlivem stresu a nepravidelného režimu vlivem vaší profese. S tím se dá obtížně něco dělat, jak dobře víme... Pokud jsou měsíčky nepravidelné, pak se domluvte s Vaším lékařem na úpravě cyklu, jinak Vaše snahy budou o to delší. Zkuste lékaře změnit, když máte pocit, že se Vám nevěnuje. V létě si odpočiňte během dovolené, cvičení zkuste také věnovat nějaký čas, alespoň ze začátku, abyste se naučila správnou techniku a poté mohla cvičit sama. Možná Vás k děťátku čeká delší cesta, ale jistě se Vám Vaše touha nakonec vyplní!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk