12374  31. 5. 2010 22:34:01

Výtoky ve 14-ti letech

Dobrý den, mám asi veliký problém. Je mi 14 let a nemůžu na gynekologii, protože jsem už měla pohlavní styk, takže si nevím rady. Takže k věci, asi 1 nebo 2 roky mám výtoky, ale dočetla jsem se,že je to běžná věc, ale na to se mi kolem vchodu do pochvy začaly dělat takové bilé pupínky nebo co to je? Když se to snažím odtrhnout, tak z toho teče krev a když čůrám, tak mě to pálí. Moc Vás prosím o radu, píšu všude, ale nikde mi neodepisují, tak snad tady.


Běla   Běla [Porodní asistentka]
Na to, že se můžete při pohlavním styku nakazit nějakou infekcí nebo pohlavně přenosnou chorobou, jste měla myslet dříve, než jste ho začala provozovat!!! Doufám, že si především uvědomujete, že pokud je Váš partner starší, pak páchá trestný čin, za který může být odsouzen!!! K lékaři budete muset jít, jelikož se jedná možná o HPV infekci, která se projevuje výskytem drobných bradaviček v oblasti genitálií nebo řitního otvoru a kterých se bez lékařského zákroku nezbavíte. Doporučuji Vám očkování proti HPV virům (genitálním bradavicím a rakovině děložního hrdla). Výtoky také svědčí o nějakém probíhajícím zánětu, který bude jistě v souvislosti s Vaším předčasným zahájením pohlavního života. Pokud nenavštívíte gynekologa, pak můžete mít do budoucna vážné problémy. Nemusíte mu říkat, že již nejste panna, ikdyž by to bylo jistě lepší, aby Vás mohl důkladněji vyšetřit. Bude potřeba obrátit se na dětského gynekologa. Vyšetření se bát nemusíte, zkušenosti již máte, takže pro Vás nebude jistě tato situace takový stres. Také se zamyslete nad ochranou proti nechtěnému otěhotnění. Od 15-ti let Vám bude moci lékař předepsat antikoncepci. Přemýšlejte, zda Vám takové problémy stojí za to, že jste již v tomto věku začala pohlavně žít. Až budete starší, poznáte, že nebylo kam spěchat. Hazardujete nejen se svým zdravím, ale i se zákonem.

Komentáře uživatelů ...

1. 6. 2010 5:43:14
Kľudne k lekárovi chodte. Vaše zdravie je prednejšie ako jeho názor na vaše počínanie. O panenskú blanu ste mohla prísť i pri masturbácií, že?
22. 12. 2010 21:33:33
Prosím potřebuju pomoct.měla jsem pohlavní styk je mi 14.použili jsme kondom,ale pak jsem dostala jen slabou menstruaci a spíše jsem špinila asi týden a ted mám takový hodně řídký výtok.Nevíte čím to může být?

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky