12391  1. 6. 2010 11:11:38

Mykoza?

Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať, že či je to mykóza alebo niečo iné? Príznaky sú: pálenie pri močení, začervenanie v oblasti vstupu do pošvy a v okolí pyskov, občas svrbenie, bolesť. U gynekológa som nebola. Ďakujem za odpoveď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Nejspíš se jedná o kvasinkovou infekci, můžete si v lékárně koupit antimykotickou mast a 2x denně ji mazat zevně, minimálně 14 dní. Pokud obtíže neustoupí, navštivte Vašeho gynekologa a proveďte cílenější vyšetření a následnou léčbu. Vhodné je taky dodržovat režimová opatření během léčby, nejíst sladké, nosit bavlněné prodyšné prádlo, nepoužívat parfemovaná mýdla, toaletní papíry, ani vložky. Často mohou narušit přirozenou poševní flóru. Kupte si mýdlo speciálně určené na intimní hygienu nebo se myjte pouze čistou vodou.

Komentáře uživatelů ...

2. 6. 2010 13:24:50
aha a keď mám menštruáciu tak nemožem používať tie masti?
Běla [Porodní asistentka]
2. 6. 2010 14:03:28
Při menstruaci můžete mastičku také mazat. Nepoužívejte teď ale během měsíčků tampony. Pokud bude svědění nebo výtok přetrvávat i po menstruaci, obraťte se na svého gynekologa, bude nutné zavádět nějaké čípky. Během menstruace by to nebylo možné.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie