12447  2. 6. 2010 9:16:47 - Andrea Šterbáková

Zarudnutí penisu u syna

Dobrý den, chtěla bych poproit zda-li existuje nějaká mast, mám 5 letého syna a má mírně zarudnutý do červena penis spíše konec takže je to pro něj nepříjemné a vyšetření u lékaře se bojí. Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No vyšetrenie je viac než vhodné, obávam sa, že je to príznak nejakého zápalu a skor ako budete experimentovať doma, je vhodnejšie hneď nasadenie cielenej liečby. Možno bude stačiť poslať len moč na vyšetrenie, to zvládnete doma sami a podľa výsledkov vám lekár predpíše lieky. Zatiaľ, aby ste začevenanie zmiernili, prá krát kľudne aj počas dňa mu pindíka ponorte do odvaru z repíka, má výrazne hojivé/ protizápalové účinky.

Komentáře uživatelů ...

4. 6. 2010 18:08:06
Občasné zarudnutí předkožky a následně žaludu je u mužů nebo chlapců běžné. Pokud se opakuje, pak skutečně k lékaři. Je-li jen občas a mírné, tak pomůže častější omývání žaludu a předkožky, víckrát denně. Pomůže i nechat určitou dobu žalud odkrytý, tj. předkožku staženou dozadu. Stačí na hodinu, třeba 2x za den. To lze, pokud předkožka je volná, pokud by vzadu škrtila, tak ne. Jsou-li časté záněty předkožky, lékaři pak doporučí obřízku. Předtím ale je vhodné zkusit, pomůže-li zvýšená hygiena.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí