12509  3. 6. 2010 17:56:54

Zpožděné dospívání?

Dobrý večer, je mi 13 let a pořád nemám žádné ochlupení u penisu a v podpaží už vůbec ne. Dlouho jsem tohle neřešil, ale asi před týdnem jsem se nenápadně podíval v šatně po tělocviku (nemyslete si, že jsem gay) a překvapilo mě, že ostatní kluci i mladší, mají v podpáží dost chlupů a ačkoli jsem přečetl několik knih o dospívání, tam je ochupení v podpaží jako další krok, hned po ochlupení penisu. Chci se tedy zeptat, jestli mi vůbec nějaké ochlupení jak u penisu tak v podpaží a jinde naroste? Předem děkuji za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Neřeš to dál, vše je v naprostém pořádku a všeho se brzy jistě dočkáš. Do 15-ti let věku je to normální. Užívej si v klidu dětství. Uvidíš, že spolužáky a kamarády s dospíváním brzy doženeš.

Komentáře uživatelů ...

3. 6. 2010 18:17:47
každý človek dospieva individuálne,u teba to bude pozdejšie, hlavne ak si drobnejšej postavy,ale určite dospeješ,a ochlpenie ti narastie,až začneš dospievať svojich kamarátov dobehneš.:)
3. 6. 2010 19:14:12
Zachovat klid,na start dospívání je ještě čas,někdo musí být první a někdo poslední,nejprve nastupují změny velikosti varlat a růst penisu,možná že už je u sebe pozoruješ? Pak nastoupí ochlupení,znepokojivé by bylo,kdyby se nic z toho nedělo do 15-ti let věku.Navíc jsi v dispenzární péči dětské lékařky,lékaře.Na pravidelných prohlídkách vývoj Tvého těla kontroluje.***
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 6. 2010 17:40:55
Vulgárne a nemieste komentáre sú aj tak zmazané, takže zbytočne strácate čas!!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí