12554  4. 6. 2010 18:34:31

Světlý útvar na žaludu

Dobrý den, na hraně žaludu jsem nedávno objevil světlý, relativně přesně ohraničený útvar (viz přiložená fotografie).
Útvar je tvrdší než okolní tkáň a po zmáčknutí je citlivý, až slabě bolestivý. Citlivost útvaru na pohmat se při erekci subjektivně spíš snižuje, velikost útvaru při erekci roste. Na žádnou z funkcí penisu nemá vliv, nemění tvar žaludu, není v žádném ohledu omezující.
Přesnějšímu popisu bohužel brání diagnostikovaná fimóza. Tímto stavem trpím od velmi raného dětství a při urologickém vyšetření před několika lety nebyl označen za akutní (nijak mne neomezuje, ani nepůsobí potíže). Bezprostřední souvislost s výše popisovaným stavem, z mého laického pohledu, pro velký časový rozdíl (cca 15 let) v indikacích obou stavů, spíše vylučuji.
Za běžných okolností bych navštívil lékaře, bohužel však odlétám na stáž do zahraničí. Dokážete z tohoto popisu odhadnout, zda jde o nějaký problém a případně navrhnout vhodný postup řešení?
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den,
Michal, 24 let

Světlý útvar na žaludu

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, to nedokážem, pretože fotografia veľmi skresľuje. Máte po penise fordyce´s spot a tak nie som si 100% istá, či aj toto nie len len neškodný tukový pupáčik, ktorý by si vyšetrenie žiadne nevyžadoval. Ale čo sa týka tej fymózy, tak to rozhodne riešte. Obvykle by sa to do 17 roku mohlo uvoľniť aj samo, keďže sa to neuvoľnilo, tak je nutné to riešiť obriezkou. Aj táto časť penisu si vyžaduje každodenné umývanie!!!

Komentáře uživatelů ...

4. 6. 2010 19:41:39
Neřešená fimóza, to je nejen komplikace pro sexuální život, bez něj se dá nakonec žít. Ale riskujete různé záněty, v horším případě i rakovinu žaludu. Jako muži, kteří neprovádí řádnou hygienu této oblasti. Pak je řešení v částečné amputaci penisu. Řešení je jedině obřízka, ale to už vám asi lékaři řekli. Odložte odlet a běžte s tím co nejdřív do nemocnice. V zahraničí je léčba dražší, bez léčení byste mohl špatně dopadnout. Možná to je jen nahromaděný maz, který lékaři vyčistí výplachem injekční stříkačkou.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot