12562  4. 6. 2010 21:32:29

3,5 letý syn nekaká i týden

Dobrý den, můj 3,5 letý syn má veliké problémy se stolicí. Trvající asi 3/4 roku. Do té doby kakal každý den.
Synovi musím dávat glycerínové čípky nebo klystýr, ale ani toto už nepomáhá. Dávali jsme i sirup na změkčení stolice LACTULOSA, ale nic. Byli jsme i na gastro vyšetření, ale tam nám řekli, že je v pořádku a že máme jít za psychologem. Syn už ani nejí. Pije čaj s cukrem a šťávou, což asi není nejlepší po tom co jsem se dočetla v této diskuzi. Spíše voda. Může švestkový džus? Ten by ho mohl prohnat? Ovoce do něj nedostanu a teď už přestává jíst i zeleninu. Pil hodně ochucené zákysy, i ty už odmítá.
Mohu poprosit o doporučení jídla, které vyvolává kakání? A taky jídla, které by neměl, aby neměl zácpu, tvrdá a tlustá hovínka? Děkuji.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Důležitý je velký přísun tekutin. Na stolici pomáhají kompoty- švestkový, meruňkový, i džusy syn může, jak píšete. Vhodné jsou i přesnídávky, ovoce, zelenina, celozrné pečivo. Jestliže má problém s přijímáním potravy, zkuste ho nějak motivovat, netrapte ho teď čípky a klystýry. Nejsou vhodné čokolády, kakaové výrobky, bílé pečivo, nedostatek pohybu. Můžete zkusit ev. i nějaká homeopatika.

Komentáře uživatelů ...

8. 6. 2010 23:07:11
dobrý den skuste kupit probiotika Biogaia su to kvapky a podpruju pohyblivost criev a spravne fungovanie, polievky- slepaci vyvar spenat,mrkvovo vajickova a vela tekutin hlavne nech papa co mu chuti okrem cokolady ak moze tak skuste zakysanku acidko aj s prichutou, caj je dobry zeleny alebo bilinkovy ale cierny nie ten zapeka, skuste jablcko nastruhane s mrkvou a trocha medom namiesto cukru, aj kompoty su dobre ale skuste ich davat k hlavnemu jedlu nie samotne, mozno mu zachuti masko so smotanovou omackou a pomagane zemiaky,skuste ak luby teple mlieko na ranajky aj granko alebo mlieko s cerealiami,vynechajte biele pecivo, dajte mu cas cipky a klystyr sposobuje podrazdenie a mozno ma strach z kakania, skuste mu davat to co mu chuti a pomedzi to aj stravu co podporuje kakanie Prajem vela trpezlivosti Martina

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí