12593  5. 6. 2010 17:43:05

Abstinence pro zvýšení šance otěhotnění

S přítelem se pokoušíme o miminko, máme vypočítané plodné dny a proto plánujeme, kdy by bylo po teoretické stránce nejvhodnější období na početí miminka. Chtěli jsme se zeptat, jakou dobu před pohlavní stykem by bylo vhodné u partnera abstinovat s ejakulací, aby byla vyšší šance na otěhotnění ve smyslu kvality a množství spermatu? Fungují skutečně speciální lubrigační gely, např. Conceive plus pro podporu otěhotnění, o kterých jsme se dočetli na internetu a které jsou tam nabízeny?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
O géloch nič neviem, takže k tomu sa nedokážem vyjadriť, ale čo sa týka počatia, tak optimálne je mať pravidlený nechránený styk a to á 2 až 3 dni. Samozrejme že v čase ovulácie dva dni pred a ešte dva dni po nej je vhodné mať pohlavný styk každý deň alebo aspoň obdeň.

Komentáře uživatelů ...

5. 6. 2010 20:28:35
Podľa nových výskumov nie je vhodná abstinencia pred počatím, skôr pravidelný sex.Spermie nie sú "prezreté" a nové dozrievajú pravidelne.Za tzv.špeciálne lubrik.gely zbytočne vyhodíte peniaze.Prajem úspech s miminkom.
5. 6. 2010 23:54:17
Obvykle se doporučují 2-3 dny. Déle ne, aby byly čerstvé spermie. Každý den ejakulace, že je méně spermatu ale živější spermie, to jsou bych nebral za dostatečně prokázané.
13. 7. 2011 15:34:33
Snažili jsme se 4 roky, nikde nebyl žádný zdravotní problém, pak jsem ze zoufalství použila uvedený gel a podařilo se hned první měsíc používání. jestli to byla náhoda, netuším, ale jiné změny v režimu či opatřeních oproti předchozím měsícům nebyly.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk