12597  5. 6. 2010 20:05:40 - 1lucinocka

Svrbenie, štípanie pošvy

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mala som svrbenie v pošve aj z vonku, krémovala som sa canestel krémom a zdalo sa, že mi to pomohlo. Neskôr sa ale svrbenie vrátilo a po pohlavom styku ma dokonca pošva štípe a páli, mám taký pocit akoby boli vonkajšie časti aj mierne opuchnuté. Môže to byť nejaká mykóza, alebo to môže byť aj reakcia na kondómy alebo niečo podobné? Som z toho už zúfalá, pretože momentálne mám toho strašne veľa a nestíham navštíviť gynekológa, čo by ste mi na to poradili voľne predajné? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Jedná se určitě o kvasinkovou infekci a jestliže Vám nezabrala antimykotická mast, budete muset zajít ke gynekologovi a nechat si předepsat čípky na zavádění do pochvy. V lékárně také nějaké seženete, ale možná se Vám problém opět vrátí. Během léčby se nedoporučuje mít pohlavní styk a ideální bude přeléčit i partnera. Může se mazat 2x denně za předkožkou.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie