12685  8. 6. 2010 12:37:45

Varle a jeho anatomie

Dobrý den, měl bych na vás otázku. Na varleti s vnitřní strany po obvodu, jakoby od půlky na horu takový jako nějaký srůst,jakoby to varle bylo takto ze zadu zakončené s dvou půlek a tam ukončené. Je to asi tak 1,5 cm dlouhé po tom varleti dá se to nahmatat, je to asi tak 2 mm široké jako takový pásek a asi z toho pak vychází to nadvarle. Po stranách a v pření straně je v pořádku, oválné vyječitý tvar, normální tuhost, bez hrbolků. Vím že tam jak jsem to ted popisoval, tak se nachází nadvarle, ale to neumím nahmatat a nevím jak je přesně velké a jak naléhá na varle. Chci se zeptat co by to mohlo být? Jestli je to to nadvarle a jestli nadvarle, je k varleti přirostlé ze zadu po obvodu, nebo jenom nějaký kousíček je přirostlé a jinak je od varlete pryč? Nezlobte se že se takto ptám. Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Najlepšie by bolo keby ste si pozrel anatómiu mužských pohlavných orgánov, aby ste vedel aj správne popísať "problém" ktorý máte, respektíve možno tým by ste zistil, že vlastne žiadny problém nemáte a že je to všetko v poriadku. V skratke: mužské pohlavné orgány - v miešku (pitlíku)sú uložené semenníky (varlata). Varlata sú párový orgán, sú oválneho tvaru. Obvykle merajú 5 cm na dĺžku, 3 cm na šírku a 2,5 cm v obvode. Ich hlavnou úlohou je tvoriť spermie. K nim po ich stranách od horného pólu k spodnému pólu sú nadsenníky (nadvarlata), jedná sa o veľmi úzku trubicu, dlhú 5 cm. Slúžia ako zásobáreň spermií až do doby ejakulácie. Semenovod alebo chámovod je trubica, ktorou sa spermie transportujú až do močovej trubici. A močovou trubicou, ktorá zároveň slúži aj na močenie sa ejakulát dostáva von. samozrejme k mužským pohlavným orgánom patrí tiež Coweperove žľazy, semenný váčok, prostata, a penis so žaluďom.

Komentáře uživatelů ...

9. 6. 2010 0:44:07
Někdy je lepší se zeptat,podle popisu bych soudil,že se skutečně jedná o nadvarle,které nasedá na varle a z něj pak vychází chámovod,hmatný jako provazec a spojující nadvarle se žlázou předstojnou,nejdůležitější je porovnat párově stav na obou varlatech,pokud je výsledek totožný,jde s největší pravděpodobností o fyziologický nález (vše OK).Pro větší jistotu doporučuji podrobnější studium grafik,nebo řezů mužských pohlavních orgánů.V případě pochybností se obraťte na svého ošetřujícího lékaře,věřím,že Vám pomůže a poradí,je vhodné rovnou nacvičit samovyšetření varlat,jako prevenci před zhoubným onemocněním.***
9. 6. 2010 3:45:11
Dobrý den, bolí mě varle zevnitř. Je mi 13, takž by to mohl být růst, ale já mám podrření na zánět... Bolí mě vytrvale a jako by mi ho někdo mačkal zenitř. Druhé varle mě nebolí. Chtěl bych se zeptat, jestli to je zánět, nebo jen růst. Předem díky za odpověď.
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 6. 2010 20:04:02
Tak to sa nedá len tak jednoznačne posúdiť. pokiaľ okrem toho máte aj iný problém, napríklad: časté nutkanie na močenie, pálenie pri močení, alebo niečo podobné. Tak určite najrozumnejšie by bolo vyhľadať lekára a nechať sa pre istotu vyšetriť,

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot