12704  8. 6. 2010 19:12:53

Antikoncepce a průjem

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi známo, že pokud mám průjem do určitého času po užití pilulky, tak to může ohrozit její účinek. Jenže moje obava je trochu jiná. Měla jsem průjem cca hodinu a půl PŘED užitím tabletky a k tomu lehké bolesti břicha. Teď se obávám, že jsem měla rozhozené zažívání a jestli to nemohlo nějak ovlinit účinnost pilulky, kterou jsem si za tu hodinu a půl od průjmu vzala. Průjem už se neopakoval, jen mě trochu bolelo břicho. Jsem ve třetím týdnu užívání, tak bych také potřebovala poradit, jestli mám pro jistotu navázt dalším platíčkem, v případě že to mohlo ATK ovlivnit. Nebo mohu bez starostí udělat pauzu a dál si nerušeně užívat nechráněného pohlavního styku? Předem moc děkuji za odpoveď a omlouvám se za délku dotazu.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Problém by byl s průjmem PO užití antikoncepce, ale ani jednorázová řídká stolice by účinnost nenarušila. Buďte proto bez obav.

Komentáře uživatelů ...

28. 7. 2011 10:35:21
Dobrý den ,nevim jestli musim byt registrovana, ale ja bych se chtěla také zeptat,protoze s přítelem jsem jela k vode tak jsem si nechala prodlouzit menstruaci s HA, vecer v 7 jsem si vzala pilulku,meli jsme pohlavni styk a pote asi ve 3 hodiny rano jsem dostala silne prujmy ktere trvaly celou noc, popadla me strevni chripka a tak se bojim ze bych mohla byt tehotna,nevim co mam delat protoze se strevni chripkou jsem opravdu nepocitala a prijde mi absurdni ze takto lehce zena muze otehotnet kdyz se vsude pise jak je antikoncepce tak mooc spolehliva. To by tedy po prujmech bylo na tom svete deti jak smeti..Antikoncepci beru ale porad normalne dal jako vzdy.Navic otehotnet v takovem stavu kdy 3 dny nic nejim zhubla jsem 2 kila to mi prijde ze bych jeste stihla i potratit..brala jsem endiaron a ten se pri tehotenstvi brat nesmi tak nevim no.Predem dekuji za odpoved.
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 7. 2011 11:15:12
Pokiaľ průjem bol 2 až 4 hodiny po užití tabletky, tak na účinok ATK nemá vobec vplyv.
29. 8. 2011 22:48:05
Dobrý den, měla jsem tak půl hodiny po tom, co jsem si vzala tabletku jednorázovy průjem. Co mám podle vás dělat??Předem děkuji za odpověd.
3. 9. 2011 14:57:26
Dobrý den, potřebuju radu a to co nejrychleji to bude možné. Po 7 hodině jsem měla pohlavní styk (všechno šlo do mě) a před půl 8 jsem si vzala ant. pilulku. Bohužel o třičtvrtě na 8 jsem dostala silný jednorázový průjem, který trval až do 8. Můžu být těhotná, když jsem ještě před tím než jsem si vzala pilulku měla poh. styl nebo to má vliv jen na ten poh. styl po průjmu?
Kacenka [Porodní asistentka]
3. 9. 2011 16:14:16
Tak užite druhú tabletku z náhradného balenia a k už prujem/hnačka nebude, tak sa nemáte čoho obávať!
2. 10. 2011 15:21:38
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce a zažívacích problémů. Dnes v deset ráno jsem užila aktivní tabletu antikoncepce Chloe, ale asi o hodinu později jsem měla slabší průjem a asi po 3 hodinách další. Může to být problém, když jsem rovněž to samé ráno měla pohlavní styk? Jsem ve druhém týdnu užívání aktivních tablet a žádnou tabletu z tohoto platíčka jsem si nezapomněla vzít. Předem děkuji za odpověď, Bayerová.
Kacenka [Porodní asistentka]
2. 10. 2011 19:36:26
Ak ste mala prujem/ hnačku, tak tabletka sa nestihla plne vstrebať a účinnosť by mohla byť oslabená. Takže buď si užite náhradnú tabletku za dnešný deň, alebo po dobu 7 dní majte styk s ochranou.
2. 10. 2011 21:30:52
Mockrát děkuji za odpověď ulevilo se mi...to co mi nahánělo strach, byl ten pohlavní styk před užitím antikoncepce a následný průjem...nekde jsem totiž četla,že spermie v těle zůstanou 2-5 dní po styku.Každopádně jsem si v podvečer vzala náhradní tabletu, tedy asi 9 hodin po obvyklém užívání tablet, ale v příbalové informaci antikoncepce Chloe stojí, že antikoncepci mužu užít až 12 hodin po obvyklém příjmu tablety, vlastně jako bych si ji v ten daný čas zapomněla vzít.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky