12721  9. 6. 2010 9:45:22

Prechádzanie na novú antikoncepciu

Dobry den,
chcela by som sa spytat. 2 roky som brala antikoncepciu Chloe. Pred par dnami som bola u lekara a chcela som ju zmenit. Predpisal mi Artiziu.
Moja otazka sa tyka prechadzania z jednej na druhu pretoze z Chloe mi este ostal 1 blister, ktory musim douzivat. Problem je v tom, ze neviem kedy mam zacat brat tu Artiziu. Ked doberiem Chloe po 7 dnovej pauze, alebo v prvy den menstruacie? Je to prvy krat co menim tabletky a sice moj lekar mi to aj vysvetloval, no dost chaoticky a nic som z toho nepochopila. Jedine co si pamatam bolo to, ze mi povedal, ze budem mesiac dva spinit, co teda nieje bohvieco, hlavne ked ide leto. Mohli by ste mi prosim poradit? Dakujeeem :)

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Odpověď byste našla i v příbalovém letáku nové antikoncepce. Nasaďte buď následující den po užití poslední aktivní tablety (oranžové) a nebo doužívejte celé balení Chloe, tak jak jste zvyklá (i s bílými neaktivními tabletami) a Artiziu nasaďte tak, jak byste začala brát další balení. Špinit samozřejmě první 3 měsíce můžete, je to vždy pravděpodobné, když se přechází na jinou antikoncepci nebo se nasazuje poprvé. Záleží, proč jste ji měnila, ev. si ještě nechte napsat Chloe alespoň přes léto a změnu udělejte až na podzim, abyste se vyhnula možnému nepříjemnému špinění během léta. Není to ale jisté, možná přechod na jinou antikoncepci zvládnete zcela bez obtíží.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky