12781  11. 6. 2010 8:15:54 - lenka7799

Odnaučit od plenek!

Dcera má 3 roky a 3 měsíce a stále spí přes poledne i v noci s plenkou. Poraďte mi prosím, jak jí to mám odnaučit, nevím si už rady. Pokaždé má plenu počůranou a známí mi říkali, ať jí plenu sundám, až bude mít alespoň 3 dny po sobě suchou. To nemá, i přes to jí plenku sundávám a zkouším to, ale postel pokaždé počůrá. Děkuji moc.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Súhlasím s komentárom. Plienku jej vôbec už nedávajte. Posteľ, teda hlavne matrac obalte igelitom a urobte maximum, aby sa vám počúraná posteľ dala čo najrýchlejšie a najúčinnejšie očistiť a musíte jej vysvetliť, že to sa nerobí a opakovať jej to stále dokola. A cez deň plienku nedávajte vôbec! Vystihnite okamžiky a dáte ju automaticky sama na nočník alebo záchod, aby sa vycikala a za všetko ju pochváľte, že je šikovné dievčatko a môžete ju aj odmeniť. Ak sa jej to nepodarí alebo povie veľmi neskoro, tak si zase s ňou o tom pohovorte a vysvetlite, že sa to nerobí a tak. Musíte ju motivovať. Ale už žiadne plienky!!! V lete dieťa najlepšie naučíte cikať bez plienky. Chce to pevné nervy a pevnú vôľu! Veľa šťastia!

Komentáře uživatelů ...

11. 6. 2010 14:08:06
Myslím, že to děláte špatně, nebo že známí špatně radí. Plenka dceři napovídá, že se počůrat může, od toha ta plena přeci je. Učte ji chodit na nočník a plenu jí nedávejte. Pokud se počůrá, tak jí vysvětlete, že to nemá a hned ji osprchujte, což jí nebude moc příjemné. Ze začátku se občas počůrá, to je u přechodu z plen na bez nich je vždycky.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí