12819  11. 6. 2010 19:38:08

Môže sa podariť otehotnenie?

Dobrý deň, chcela by som vedieť či ostanem tehotná. S manželom sa snažíme skoro 3 roky a nič. Vyskúšali sme 2-krát IVF, ktoré sa nepodarilo. S manželom sme podstúpili vyšetrenia. Najprv mne urobili vyšetrenia a potom manželovi. U mňa bolo všetko v poriadku len na ultrazvuku mi bolo vidno, že mi nerastú vajíčka, to ostatne mam v poriadku. Môže mi to brániť k otehotneniu? Môže sa podariť ak mi nerastú vajíčka. Brala som najvyššie dávku Clostibegytu ale vôbec mi nepomohli- to je moja prvá otázka: Chcela by som, aby ste mi na ňu odpovedali, ďakujem.
U manžela zistili, že ma malo pohyblivé spermie okolo 20 miliónov doktor mu predpísal Proviron- vraj množstvo a hustotu ma v poriadku tiež povedal, že sa vylieči. Moja druha otázka je: či sa mi podari otehotnieť, keď manžel ma slábe spermie a mne nerastú vajíčka. Za odpovede prvej a druhej otázke Vám budem vďačná a vopred vám ďakujem.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Dobrý den, myslím, že jsem na Váš stejný dotaz z 6.6. již odpovídala- je pod číslem 12611. To proč Vám nerostou vajíčka by Vám měli zodpovědět v centru asistované reprodukce a probrat s Vámi všechny další možné alternativy postupů, stejně tak i hormonální léčbu a podporu dozrávání folikulů. IVF proběhlo tak, že jste již měla zavedné embryo, které se neujalo? Nebo se ani nepodařilo odebrat žádná vajíčka a tedy ani oplodnění? Tyto otázky bude opravdu nejlepší důkladně probrat s Vaším ošetřujícím gynekologem nebo specialistou v IVF centru. Jistě ještě šance máte a držím Vám pěsti, ať se Vaše touha brzy naplní!

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk