12820  11. 6. 2010 19:57:20

Je to strach nebo žárlivost?

Dobrý den. Mám s přítelkyní krásný a 2 roky dlouhý vztah. Snažím se jí udělat štastnou za každou cenu a někdy své zájmy a sny straním abych splnil ty její. Hodně přemýšlím nad budoucností a plánuji že se s ní jednou ožením. Bohužel moje přítelkyně nad budoucností vůbec neuvažuje. O tom že bychom to jednou společně mohli dotáhnout dál nechce ani mluvit. Dost často se ptá na otázky typu ,,co když se jednou zamiluju do nekoho jiného? co budeš dělat?" nebo ,,co by jsi dělal kdybych tě podvedla?". Za necelé 3 měsíce se nejspíš dostane na vysokou školu kde bude bydlet na koleji a tyhle otázky mě děsí. Kord když vím že vztahy na dálku moc nefungují a všichni co vysokou absolvovali tvrdí že vysoká je jeden velký nevěstinec. Nechci o přítelkyni přijít. Co mám dělat.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
O tom tedy nic nevím, že by vysoká a kolej byl jeden velký nevěstinec. Myslím, že je to jako všude jinde: kdo se chce seznámit, seznamuje se. Komu o to nejde, hledí si svého: studuje, pracuje, pěstuje kamarádské vztahy. Z normální holky kolej poběhlici rozhodně neudělá, žádný strach. No a co takhle se Vaší přítelkyně opačně zeptat na totéž? Co by asi odpověděla? Možná by to pro Vás mohla být inspirace, pokud si třeba ještě trochu lámete hlavu nad svými odpověďmi... Třeba je rovnováha Vašeho vztahu trochu vychýlená, třeba Vy investujete více, než ona. To totiž dlouhodobě pro Váš vztah není úplně ideální "výživa". Potom by stálo za zvážení z Vaší ochoty a snahy možná trošku ubrat..?

Komentáře uživatelů ...

12. 6. 2010 23:54:09
Děkuji Vám za rady, jsem teď mnohem klidnější. A co se týče mé možná přehnané snahy, tak si nemyslím že není nutné ubrat. Dělám své přítelkyni rád radost a těší mě ,když si cení co pro ní dělám. Snažím se být ve všech ohledech perfektní a nečekám od toho že mi to přítelkyně vrátí. Stačí mi když je šťastná ona a že by mě díky tomu neopustila.
PhDr.Burdova [Psycholog]
14. 6. 2010 9:11:42
Vidím, že jste opravdu pozorný partner. A skutečně si myslím, že muž-džentlmen je vlastně základním stavebním kamenem dobrého vztahu. Je to v podstatě moderní partner, muž dnešní doby. Z úplně poslední věty ... "Stačí mi když je šťastná ona a že by mě díky tomu neopustila" na mě vykukuje ale varování. V samém jádru srdce Vaší přítelkyně jste Vy sám, pro to, jaký jste. A ne pro to, že jste ochoten toho pro ni tolik udělat. Pamatujte na to. Pakliže by nedejbože Vaše láska byla vystavěná pouze na Vaší ochotě, tak by s ní byl dříve nebo později amen, a s tím byste bohužel ani Vy, ani nikdo jiný, nebyl schopen vůbec nic udělat. Ale to zřejmě nebude Váš případ. Věřte jejímu srdci :-)
26. 6. 2010 13:18:22
Musí podotknúť, že takých mužov ako si ty je na svete skutočne málo.. ale presne ako pan psycholog podotkol.. tá posledná veta neznela moc ok. Znie to akoby si sa bál že ťa raz opustí, akoby život bez nej by ti skončil. Je krásne, že svoju priatelku tak miluješ.. ale si na vašej láske dosť závislý.. ona si je tebou až moc istá, preto má tak zvláštne otázky.. každopádne ti držím palčeky a dúfam, že sa váš vzťah bude dalej vyvíjať k spokojnosti Vás oboch! :)
4. 8. 2010 12:13:36
Nakup špionažnu technologiu. SIM odpočuvacie zariadenia, micro GPS a ideš...
31. 10. 2011 21:35:54
Po 11 letém vztahu mě opouští přítelkyně,sranda je,že má zájem o bývalého.A to i přesto,že spolu máme dvě děti.V čem mi nnávštěva psychologa pomůže?

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy