12862  13. 6. 2010 1:15:56

Bojím sa o priateľku!

Dobrý den. Je mi 21 a strašně se bojím o přítelkyni. Bojím se, že když půjde domu sama nebo pojede domu taxíkem tak jí někdo ublíží. Bojím se ji samotnou někam pustit, né proto že by mě podvedla, ale že by se ji mohlo něco stát. Teď má odjet za strýcem a já se bojím že jí znásilní. Přítelkyně mi řekla, že si kvůli ní vzal extra volno, vyklidil koupelnu a připravil už pro ní letiště a to odjíždí teprv za 4 dny. Jejího strýce neznám, ale vím o něm že už dlouho s nikým nežije a bydlí sám navíc hodně daleko. Jen tak ji pozval, že jí chce ukázat své okolí a má u něho spát 2 noci. Moje mysl se už zbláznila a ikdyž si pořád dokolečka říkám že je to absurdní že se nic nemůže stát, moje představy mě ničí. Nemohu ani spát. Přítelkyně o mém problému neví, bojím se, že by mi nerozuměla a že by jsi o mě myslela že jsem žárlivý blázen. Pořád jí říkám aby si to krásně užila, ale sám si přeju aby nejezdila. Napadají mě už i myšlenky že si v práci vezmu volno a pojedu tam potají hlídat aby se nic nestalo. Moje přítelkyně je drobounká a znásilnění by se neubránila. Kdyby se něco takového stalo byl bych schopny i násilníka zabít. Prosím co mám dělat.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Podívejte se, hned z několika důvodů je tato situace opravdu bezpečná: strýc je stále poměrně blízký příbuzný. Za druhé, kdyby se něco takového opravdu přihlodilo, Vy byste byl ten první, kdo by se to od Vaší přítelkyně dověděl, následně hned policie. A toho Všeho by si byl potenciální násilník velice dobře vědom, jistě by si s možnou obětí nedomlouval takto oficiálně a s předstihem návštěvu, v tak konkrétních a praktických detailech. Prostě buďte opravdu v klidu. Mimo jiné, výzkumy sexuální psychologie prokazují, že v porovnání s ne tak velkým procentem násilníků, se ulicemi všude kolem potlouká daleko více "svůdníků", těch, kteří by se rádi aktuálně s někým seznámili. Proti takovým jsme bezbranní úplně všichni. Ale co s tím? To bychom z toho museli už úplně zbláznit. Věřte tomu, že přítelkyně Vás má ráda a je Vám věrná. Myslet hned na nejhorší, by opravdu mohlo mít nepříjemný dopad na volnost jejího pohybu. A to by rozhodně nebylo dobré. Držím palec!

Komentáře uživatelů ...

13. 6. 2010 7:21:49
Vaša priateľka ide na návštevu k príbuznému.Má vás rada a sa nemôžete trápiť tak nezmyselnými otázkami.Nemyslite na to,čakajte kým sa vráti a niečím pekným ju prekvapte. Uvedomte si, že tento váš strach sa bude len stupňovať, ak s tým niečo neurobíte a to bude najkratšia cesta k ukončeniu vášho vzťahu.Vzťah je nielen o láske,vernosti,ale aj o neobmedzovaní partnera a tolerancii.Od svojich predsudkov sa čím skôr snažte odpútať, ak sa vám to do mesiaca nepodarí zlepšiť, vyhľadajte odbornú pomoc.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy