12866  13. 6. 2010 8:16:27

Zapomenutí tablety v 1. dni po menstruaci

Dobrý den,

beru zhruba 10 let antikoncepci. Nyní mám asi 3 roky Jeanine. Nikdy jsem si nezapomněla tabletu vzít.
Bohužel se mi stalo to, že jsem po sedmidenní pauze zapomněla užít první tabletu z nového platíčka. V den, kdy jsem si tabletu měla vzít, jsme měli s přítelem nechráněný styk, udělal se jako obvykle do mě. To bylo asi někdy v poledne (pátek). A v sobotu jsem si uvědomila, že jsem si tu tabletu nevzala, a tak jsem si vzala v sobotu dopoledne za ten zapomenutý pátek a večer normálně za sobotu, tedy 1. a 2. tabletu z platíčka.
Chtěla bych se Vás zeptat, jaké je riziko otěhotnění?
Není mi od včera moc dobře, tak doufám, že je to spojené spíše s nějakou nevolností ze sluníčka apod.
Děkuji za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Postup při zapomenutí tabletky naleznete i v příbalovém letáku. Jestliže je doba od zapomenutí pilulky delší než 12 hodin, pak již nejste chráněná a je nutné používat ještě minimálně týden jinou formu antikoncepce. Největší riziko je při zapomenutí tabletky v prvním a třetím týdnu užívání. Otěhotnět jste mohla, to není vyloučené, zjistíte to pouze, když si uděláte po 14-ti dnech těhotenský test nebo vyčkáte do další menstruace.

Komentáře uživatelů ...

15. 6. 2010 12:01:51
Všechny dotazy byly zodpovězeny, pouze ten můj ne.. Takže slečny, pokud se Vám stane něco podobného, dostala jsem instrukce od lékářky, že pokud nechci být těhotná, dá mi více pilulek antikoncepce místo tablety Escapelle, nacož jsem nepřistoupila, protože je mi 27 let a miminko, i když neplánovaně, by nebyl takový problém, takže 2 týdny čekání na těhotenský test + ochrana 7 dní jinou antikoncepční metodou.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky