12915  14. 6. 2010 8:05:22

Druhá šance - nemůžu se smířit s rozchodem

Už nevím,co dělat, snad mi poradíte. Se svým přítelem jsem byla 3,5 roku. Výborně jsme si rozuměli, i když je mu 25 let, mě 36 a mám 2 děti z předchozího manželství. Žili jsme 2 roky ve společné domácnosti. Moje 12letá dcera ho zbožňovala, pro 16letého syna to byl fajn kamarád. Minulý týden u nás došlo k hádce po které přítel utekl zpět k rodičům. Přiznávám, že jsem to trochu přehnala, chovala jsem se jak kráva, ale asi 1000krát jsem se už omluvila. Týden mi nebral telefon, tak jsem se za ním vydala. Řekl mi, že je konec, ať se s tím smířím. Prosila jsem ho, ať mi dá druhou šanci, na tu má právo každý, ale prý už nechce. Tento týden si přijede pro věci. Dcera ustavičně pláče, já také a nevím jak ho přesvědčit, ať to ještě zkusí... Prosím poraďte mi, smířit s rozchodem se nemůžu, moc ho miluji...

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vztah 3,5 roku dlouhý, s partnerem, který Vám vcelku vyhovuje a naleznete v něm i prima kamaráda pro své dvě děti, vypadá, že může být hluboký a intenzivní. Možný konec pak asi velmi bolí... Klidně bych, být ve Vaší kůži, hledala podporu i u psychologa nebo psychoterapeuta. Bohužel totiž, z toho, co píšete, nemůžeme vyloučit možnost, že to Váš přítel - ex-přítel myslí vážně. Že jeho odstěhování může být i vyústěním dlouhodobější úvahy. Bohužel, i toto je třeba vzít do úvahy. Na Vašem místě bych nyní úplně přestala s omluvami a přesvědčováním. Ničemu jimi nepomůžete. Nechte se rozptýlit svými dětmi, jejich zážitky, školními problémy, radostmi. Ony teď potřebují Vás. Pokud Vám tento partnerský vztah vzal kus nadějí, nedopusťte, aby Vám bral i nadále energii pro Vás a Vaše děti. A nezapomeňte, v případě potřeby, psychologická podpora existuje také.

Komentáře uživatelů ...

14. 6. 2010 13:09:50
V 25 ještě nejde o plně dospělého muže, to může být dívka v tomto věku, muž ne. Dlouhodoběji, myslím, že přítel by chtěl asi mít i děti. U vás by to nebyl ještě problém, ale v tom případě byste neměla otálet. Ta touha po dětech by mohla na přítele přijít i později, po 30 a u vás by to bylo dosti pozdě. Možná takto přítel zauvažoval, že své děti chtít bude a vy možná už nechcete. Zkuste si s ním promluvit i z této stránky. Jinak věkový rozdíl jako problém nevidím, takový vztah může fungovat dobře, i když vy jste daleko lidsky zralejší.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy