12917  14. 6. 2010 9:49:48 - Annett

Amniální pruh

Dobrý den, během gen. ultrazvuku v 20+6 mi bylo zjistěno "v dolní 1/3 dutiny děložní je jasně patrná přepážka či pruh". Předpokládám, že se asi jedná o amniální pruh. Ráda bych se zeptala, jak velké riziko (příp. amputací končetin apod.) takový nález pro miminko v druhé polovině těhotenství přestavuje. Děkuji.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
To jak velké je riziko, že se něco přihodí, Vám asi nikdo přesně nezodpoví. Určitě budete častěji sledována, ale o tom Vás jistě při ultrazvukovém vyšetření poučili. Amniální pruhy, jsou vazivové pruhy, které prochází napříč dělohou a skutečně mohou způsobit abnormity končetin. Doufám, že nic takového Vás nepotká a vše bude v pořádku.

Komentáře uživatelů ...

24. 9. 2011 20:30:46
Proč lékař při zjištění, že se jedná o amniální pruh, ve 12 týdnu těhotenství, nedoporučí přerušení těhotenství - ze zdravotních důvodů? Je lépe riskovat to, že dítě se narodí poškozené?
10. 10. 2011 14:41:42
Poškozené dítě??? to jsem ještě neslyšela!Je spousty maminek , které po dítěti touží několik let. To je i můj příad: a určitě kdyby mi doktor oznámil , že mám amniálni pruh v děloze a jak to ohrožuje dítě, asi bych si to vzít nenechala! U mě se na to přišlo až ve 23 tydnu. a to už mi doktor řekl , že by ohrožení mělo být nulové. Narodila se nám krásná a zdravá holčička. Ted čekáme druhé a mě by zajímalo, jestli tento pruh se může znova vyskytnout, nebo odešel s placentou a tím vším u porodu..?? ted čekám na termín genetiky jsem v 11 týdnu, a vědět že se to bude opakovat, i tak bych si miminko nechala :D

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk