12926  14. 6. 2010 13:04:33

Nevím jak si pomoct?!?

Dobrý den, mám problém, se kterým už jsem chtěla jít tolikrát k psychologovi, ale nikdy jsem se k tomu nedokopala. Dneska jsem si aspoň koupila nějaké pilulky v lekárne (antistres)
Poslední půl rok nemůžu vůbec spát, je mi smutno, úzko a na brečení a často ani nevím z čeho. Mám už rok přítele, kterého miluji ale občas, tedy hodně často mám chuť se vším skoncovat, na všechno se vykašlat a být jen doma a brečet. Vubec netuším co mi je?!? Sportuji, nakupuji, chodím do školy, mám přítele a všechno jakš takš jde. Jenže se pořád cítim strašně neštastná :( At hledám jak hledam, tak nemuzu najit duvod. Kdyz to bylo jednu dobu nejhorší, tak jsem uvazovala i o sebeposkozovani. Někdy si i nalhávám, že mám super náladu,abych ji měla,nebo zkoušim nemyslet na to jak se mizerně cítim,ale prostě at dělám co dělám tak mám pořád chut jen brečet a je mi úzko :(( nevíte někdo jak se z toho dostat. Nejhorší je, že nevim co mi je :((

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Trápit se a zároveň nenalézat příčinu, o co jde, to dovede trápení přidat ještě dvojnásob navrch. Víte co, ono to ve skutečnosti nemusí být vůbec nic vážného. Pocity vnitřní nejasnosti, někdy prázdnoty, tak nějak divné pocity, pocity nesokojenosti sama se sebou, to všechno jsou pocity, které do určité míry přirozeně doprovází dospívání. Určitě se ale nebojte s nimi zajít k psychologovi. On Vám totiž nejvíce může pomoci v tom, co je teď pro Vás nejnaléhavější: porozumět tomu, co se s Vámi děje. Máte moji plnou podporu i v otázkách sebepoškozování: prosím nezkoušejte to. Zůstaly by Vám pak jizvy, které by Vás později v životě mrzely. Naopak: chraňte si své tělo, jakobyste byla princezna.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy