12949  14. 6. 2010 18:27:16 - Dohnny

Jakou brát antikoncepci

Dobrý den. Sice jsem chlap, ale mám dotaz ohledně antikoncepce. Kamarádka pravidelně navštěvuje gynekologa a ten jí zakázal brát antikoncepci, protože má docela vysoký tlak. Nabídl jí jako řešení ve formě speciálního tělíska, které ale je vcelku drahé. Chtěl bych se zeptat, zda existují i nějaké dostupnější prostředky proti početí, které by mohla při vysokém tlaku používat či užívat. Kromě kondomu samozřejmě. Děkuji za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Nitroděložní tělísko je buď bez obsahu hormonů, to vychází velmi levně. Stojí do tisíce korun a funguje pět let. Tělísko s obsahem hormonu je dražší, stojí mezi 5-6 tisíci, funguje také 5 let, ale když si vypočítáte cenu za 1 měsíc, stále je to jedna z nejlevnějších antikoncepcí. Pak jsou samozřejmě možnosti bariérové ochrany- kondom nebo chemické- spermicidní gely nebo čípky třeba v kombinaci s přerušovaným stykem.

Komentáře uživatelů ...

14. 6. 2010 19:04:05
vnútromaternicové teliesko/ľudovo Dana/ sa zdá drahé pri jeho obstaraní.Ale zostáva v tele ženy minimálne5 rokov a viac.Takže ak si to rozpočítate koľko stoja antikonc. tabletky alebo prezervatívy na 5 rokov,tak drahe nie je.
16. 6. 2010 17:19:20
děkuji za rady

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky