12960  14. 6. 2010 21:03:03 - Andrea Andrlová

Obřízka u tříletáho chlapečka

Dobrý den, Lukášek oslavil 3 roky a paní doktorka nás poslala na obřísku. Probýhalo to bez narkózi, jen mu prořízli přirostlou kužičku okolo penisu. Mám stahovat a koupat v řepíku, ale po každém stáhnutí se mu kužička sroluje a nejde vrátit. Musíme ho držet ve dvou abych mu jí stáhla spátky, moc ho to bolí. Je to normální, že se srolovává? Přestane to?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No, každopádne nesťahujte predkožku až na doraz, len tak aby sa vám bez problémov vrátila späť, vždy po kúpeli v teplej vode, a použite olejíček alebo lubrikačný gél. Pár dní pokiaľ sa poranenia nezahoja, tak radšej veľmi násilne nepreťahujte, keď jeden deň vynecháte, nič sa nestane, v kúpeli s Repíka ale pokračujte kľudne aj 2 krát denne a možno aj Framykoin by nebol na škodu. Pokiaľ to ale krváca a zranenia sú veľké, vyhľadajte hneď lekára a poraďte sa o ďalšom postupe.

Komentáře uživatelů ...

14. 6. 2010 21:30:57
Vašemu synkovi provedli jiný zákrok, ne obřízku. Při ní by byla předkožka zcela odstraněná, nebylo by co stahovat. Nejspíš mu provedli jen odlepení a možná byly nějaké srůsty, takže to oddělili. Bez umrtvení by neprováděli ani částečnou obřízku, když je pak žalud kryt obvykle z poloviny. Pokud jde předkožka špatně nazpátek, to je špatně. Snadno se může stát, že předkožka zpátky dát nepůjde vůbec. Pak musíte do hodiny do nemocnice. Ani stahování či natahování zpět nesmí být bolestivé. Nejlépe znovu kontaktujte nemocnici, měli by provést synovi obřízku, odlepení předkožky od žaludu nestačí. Po operaci to trochu bolí, ale možná takto je to bolestivější. Pak by měl definitivně problém vyřešený, doporučil bych kompletní obřízku, aby byl celý žalud trvale obnažený, pak není riziko, že se zbylá předkožka zajizví za zúží.
14. 6. 2010 22:59:40
Asi doktor bude vedieť lepšie v čom bol problém a že nemusel robiť obriezku, ale iba dekonglutináciu, prestaňte s touto posadnutosťou obrezávaním malých detí...
14. 6. 2010 23:19:28
Na tu obřízku poslala dětská paní doktorka. V nemocnici to buď zkusili bez ní, nebo nejdřív provedli odlepení předkožky a obřízku provedou po zhojení. Pokud předkožka zůstává za žaludem a jde špatně zpět, tak to je dosti nebezpečná situace. To je jednoznačná indikace pro obřízku, to jistě lékaři tak vyhodnotí. Jinak nesnažte se mi nařizovat, co mám psát a co ne. Píšu za sebe, o vaše názory se nestarám. Jste-li odborník, můžete být částí odborného týmu a pak někoho opravujte. Zatím o vaší odbornosti nic nevím a tyto stránky mají jiné majitele a administrátory. Pokud hrozí parafimóza, tak to je dosti nebezpečný stav a považoval jsem za nutné na toto výslovně upozornit. Různí protiobřízkoví fanatici toto neřeší, přitom tady hrozí vážné poškození až gangréna žaludu.
15. 6. 2010 23:02:38
Patrně se skutečně jedná o rozrušení konglutinace paličkovou sondou.Rozhodně jste měla být poučena o nenásilném stahování předkožky a urychlení hojení řepíkovým nálevem.Ten je možné aplikovat i jiným způsobem,např inj. stříkačkou samozřejmě bez jehly,kde není nutné předkožku stahovat za žalud.Po zklidnění stavu bude možná úplné přetažení působit menší problémy.***
16. 6. 2010 21:41:47
Muselo to být určitě hodně bolestivé když mu to dělali bez znecitlivění,ale to nebyla obřízka jen uvolnění předkožky.Obřízka je když se odstraní předkožka už není co stahovat,žalud je trvale obnažen,bez předkožky.Pokud to nejde volně stahovat tak ho asi doopravdy obřízka čeká a to mu udělají buď v narkoze nebo při znecitlivění,ale bude to nutné jinak bude mít tyto problémy stále.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí