12964  14. 6. 2010 21:50:37

Strach zo sexu?

S mojim priatelom spolu chodime 1,5 roka a vsetko je fajn, az na to, ze v podstate sa boji mat so mnou sex. Neviem do akej miery je to kvoli tomu, ze ma zuzenu predkozku (fimozu) a do akej miery strach. Pri pettingu je vsetko OK, ale ak navrhnem, aby sme sa milovali a on aj suhlasi, tak po 2 minutach prestane byt vzruseny, chveje sa a ma zvyseny pulz. Parkrat sme sa aj skusali milovat, ale vsetko to skoncilo predcasnou ejakulaciou a on bol kvoli tomu zahanbeny aj napriek tomu, ze som mu povedala, ze mi to nevadi. Taktiez neviem do akej miery by to mohlo byt sposobene tym, ze sa boji ze mozem otehotniet, co je v nasom postaveni vysokoskolskych studentov naozaj neziaduce ci tym ze "sa to nema". Ako mu mam pomoct? Dakujem

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Strach z pohlavného styku nebýva až tak častý, ako strach zo zlyhania. Vášmu partnerovi sa to stáva opakovane, čím sa on utvrdzuje, že pohlavného styku nie je schopný a prirodzene sa mu začína vyhýbať, čo zvyšuje strach z ďalšieho zlyhania. Je to taký bludný kruh, kde len pár slov, že to nevadí nepostačí. Mal by navštíviť urológa, ktorý potvrdí alebo vyvráti fyziologické ťažkosti. Ak sa jedná o skrátenú uzdičku, dá sa to riešiť malým zákrokom. Aj napriek odstráneniu tejto príčiny Váš partner bude mať pravdepodobne strach, kým nezistí, že sa jeho výkon zlepšil. Avšak aj urológ prípadne sexuológ mu môžu poradiť ako nadobudnúť naspäť stratenú dôveru vo vlastné schopnosti. Vy mu pomôžete tak, že mu navrhnete ísť k lekárovi, prípadne tam pôjdete s ním. Neskôr sa obaja môžete venovať len pettingu a necháte na samotnom partnerovi, kedy bude chcieť viac. Bude to chcieť veľa trpezlivosti, ale výsledky sa dostavia. Váš partner sa potrebuje zbaviť strachu, že opäť zlyhá.

Komentáře uživatelů ...

14. 6. 2010 22:48:18
Docela se divím, že vás ani přítele nenapadlo jít s tou fimozou k doktorovi. Sex bez přetažení předkožky se nějak nedovedu představit. Ano, jak máte odbornou radu výše, do lékařského vyřešení sex nechtějte, jen se mazlete. A partner po operaci bude potřebovat vaše povzbuzení, aby si začal věřit. Po obřízce to ovšem bude chtít minimálně měsíc bez sexu i masturbace.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy