12998  15. 6. 2010 15:55:07

Nechuť k sexu

Dobrý den!
Chtěla bych radu jak vyřešit svůj problém.

Jsem štastně vdaná, mám 2,5 letého rošťáka a po porodu se začala ztrácet chuť k sexu, teď to je tak, že vůbec na něj nemám pomyšlení,
Kvůli manželovi se donutím jen aby byl spokojený .Nic mě nevzrušuje, ani cizí chlapi.
Myslíte, že jsem frigidní? Je mi teprve 30 let a velice mě to trápí, jelikož dřív jsem sex milovala.
Předem děkuji moc za nějaké rady.
Chtěla bych, aby to bylo jako dřív.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Podle toho, co píšete, u Vás došlo k výraznému poklesu chuti k sexu v závislosti na něčem v současné situaci, spíše než žeby jste byla frigidní. Například věk dítěte 2 a půl roku je nesmírně náročný (ne-li nejnáročnější) a vy jistě můžete být velmi vyčerpaná. Zeptala bych se také na hormonální antikoncepci: berete nějakou a vyhovuje Vám? To také může být zásadní příčina. Doporučila bych věc probrat se svým gynekologem, pokud budete mít dojem, že příčiny jsou spíše psychického rázu, obraťte se na sexuologa nebo psychologa.

Komentáře uživatelů ...

15. 6. 2010 16:03:25
Nevidím v tom takový problém. Máte malé dítě, dost starostí kolem toho, zároveň vás chlapec naplňuje radostí. Pokud momentálně sex neprožíváte, tak se nic neděje. Myslím, že se to časem změní. Manžela nezanedbávejte, poskytujte mu sex, on ho na rozdíl od Vás asi dost potřebuje. Myslím, že i Vám se chuť na sex vrátí, ale netrapte se momentálním snížením chuti. Věci jsou jinak a zase budou jinak, stejné asi nebudou. Nebude vám 20, ale za čas 40. U manžela postupně dojde k poklesu zájmu, u Vás do 40 naokap zájem o sex poroste.
15. 6. 2010 22:06:22
děkuji, za odpověď, a něco na povzbuzení co by teď v momentální situaci pomohlo co by nějak neuškodilo.
15. 6. 2010 22:19:01
Zcela vám jako muž poradit nedokážu, ale připadáte mi naprosto v pořádku. Tyhle problémy má řada žen, obvykle to za čas přejde. Nehleďte na sebe, že máte problém, snažte se mít radost ze vztahu i z dítětě.
16. 6. 2010 8:42:12
děkuji moc za odpovědi. Budu doufat že se to zlepší.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy