13019  15. 6. 2010 23:25:01

Športovanie apo operácii varikokély?

Dobrý deň, som mesiac po operácií varikokély a chcem sa opýtať či je to normálne, že keď pobehnem alebo dlho chodím tak ma trochu bolí ešte ten semeník? Ďalej sa chcem opýtať že kedy by som mohol začať športovať mám namysli tenis, bicykel, plávanie? A ešte jedna otázka taka trochu možno divná, ale teraz si musím dávať pozor aby som nespravil nejaký blbý pohyb alebo aby som niečo ťažké nedvíhal alebo vyhýbal športom a tak a chcem sa spýtať kedy budem môcť "normálne fungovať". Teda myslím ako pred operáciou proste, že nebudem si musieť stále dávať pozor. Dúfam, že ste pochopili mojím otázkam a za odpoveď ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Myslím, že som vám veľmi dobre pochopila. Odpoveď je veľmi jednoduchá, keď už nebudete cítiť bolesť pri vyššej námahe. U každého muža je to iný časový interval, Sám zistíte, keby vám behanie nebude spôsobovať žiadne problémy a budete sa cítiť ako pred tým, teda bez problémov. Rekonvalescencia je rôzne dlhá. So záťažou začínajte pozvoľne, tak ako vám to telo dovolí.

Komentáře uživatelů ...

15. 6. 2010 23:56:17
Zhojení do hloubky trvá déle. Rána sroste během týdne, za dalších pár dní se vytahují stehy. Ale jizva pracuje ještě měsíce po tom, aspoň půl roku. Pak už jsou změny jen malé. Za měsíc je možná dost brzy. Běh mi nepřijde nejhorší, plavání bude asi v pohodě. Ale kolo bude asi nejvíc problém sedlo se dotýká právě těchto partií. - toto berte spíš jako laické názory, na konkrétní postup se zeptejte ošetřujícího lékaře. - pokud se ptáte na "normální fungování, tak hlubší zhojení tak za půl roku.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot