13034  16. 6. 2010 10:01:05

Vzťah o 3 roky mladším mužom

Dobrý deň, pred rokom a pol som ukončila vztah, z ktorého mi ostal akurát synček a byvame spolu v podnájme. Našla som si 23 ročného priateľa (ja mám 26). Sme spolu rok, ale ja neviem ako ten vztah brat. Cítim, že ma má rad, ale občas mám pocit, že sa k nám nastahoval iba z toho dovodu, že má u mna pohodlie. Nikdy mi neprispeje na jedlo ked mám problémi nijak mi nepomože. Nemusí mojho syna. Po sexualnej stránke odmieta sex, alebo sa robí len to čo chce on. Je ale skvelý v tom, že vždy ked má volno tak ho trávi so mnou a ked sa niekam ide berie ma všade sebou. Som z toho vztahu zmatená. Je mi sním krásne, ale čo buducnost. Niekedy neviem či sním nestrácam čas a nemám hladat poriadneho partnera a hlavne chlapa, ktorý bude chciet i mojho syna, alebo si mám užívat každy pekný den s ním? Neviem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Nabídla bych Vám nezávislý pohled: z Vašeho popisu se mi Váš vztah zdá nevyvážený. Mám dojem, že Vy opravdu vztahu dáváte o dost víc, než Váš přítel. Vy platíte jídlo a domácnost, také zřejmě vykonáváte domácí práce, bez přítelovy výraznější pomoci. Dále píšete, že když "on má volno", když "on má program", tak Vás do toho zavezme. Jakpak je to třeba tehdy, když Vy hledáte doprovod pro svůj program? Píšete, že nezafunguje, když od něj potřebujete pomoc..? Na Vašem místě bych od něj vyžadovala spolupráci. Dohodněte si částku, kterou Vám bude přispívat, stanovte si, jakým způsobem se budete dělit o domácí práce. To, že on k Vám dokáže přilnout tak, že veškerý svůj volný čas tráví s Vámi, vlastně není ještě důkazem lásky. Možná bych doporučila zařadit i aktivity, které byste měli každý svoje. Přijde mi, že Váš vztah potřebuje více rovnoprávnosti, kde se setkávají dva dospělí lidé pro to, že v sobě našli zalíbení. A ne pro to, že třeba jeden z nich ještě není schopen stát na vlastních nohou. Pokud se Váš přítel k navrhovaným změnám nebude ochoten postavit alespoň aktivním způsobem, je potom opravdu otázkou, zda je to pro Vás ten pravý..?

Komentáře uživatelů ...

16. 6. 2010 14:17:35
Myslím, že sama vnímáte, že vztah není perspektivní. Partner se nesmí nechat podporovat, spíš by to mělo být mírně naopak. Pokud byste s ním měla mít dítě, pak by bylo i na místě, aby rodinu živil. V sexu taky spokojená nejste, i zde partnera popisujete jako sobce, buď nechce, nebo po jeho. Je s vámi rád. Oni různě sobečtí a vypočítaví lidé to s druhými často umí. Zneužívají je, ale podvědomě vědí, že jim musí něco poskytovat. Tím si ty druhé připoutají, ale ten vztah není zdravý. Radil bych vztah oželet a najít si takový, který vám bude vyhovovat v základních oblastech. Takto jen ztrácíte čas a možnost výběru se zhoršuje. Jak vaším věkem, tak tím, jak dítě roste a bude jinak reagovat na dalšího muže.
Dari
19. 6. 2010 14:29:43
Ako to povedat, ja myslim, ze sama ste si dala odpoved, len ju tam nevidite, alebo si nie ste ista, ci sa vam prave taka paci. Problem vôbec nie je v tom, ze je vas partner o 3 roky mladsi, ja mam vztah s muzom mladsim o 15 rokov a je to skvele. Otvorene si povedzte co od neho ocakavate, a co vam z toho dava a co nie.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy