13060  16. 6. 2010 17:29:15 - baby

Zlý začiatok v užívaní ATK

Dobrý den, začala jsem užívat antikoncepci po prvé v zivote, ted jsem si ji vzala poprve v zivote, mela jsem si ji vzit prvni den menstruace. Menstruaci jsem dostala 11hod odpoledne v patek ale pilulku jsem si vzala az ve 2 hodiny rano v sobotu z políčka na pátek a pak jsem si vzala v sobotu pilulku v 19 hod vecer z polícka na sobotu bude zabirat a bych neotehotnela, dekuji za odpoved

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ach, vy ste ale šikulka, prečo si to komplikujte keď nemusíte? A hlavne prečo užívate liek o 2 hodine ráno??? V prvom rade si podrobne, kľudne aj niekoľko krát dôkladne prečítajte príbalový letáčik, tam máte potrebné informácie, ktoré potrebujete vedieť o správnom užívaní ATK. V prvom rade si stanovte hodinu, keby tabletky budete užívate. nemôžete si vziať jeden deň tabletku ráno o 2, potom o 16 hodine a tak. Musí to byť jedna pevná hodina, ktorú musíte dodržovať, o tom vás lekár nepoučil?!? len tak bude účinnosť zabezpečené. neviem akú značku ATK máte, preto neviem či je veľký problém, že ste ešte k tomu užila tabletku z iného políčka dňa ako ste mala. Ak je to monfázová antikoncepcia, čo znamená, že zloženie všetkých liekov v platíčku je rovnaká, tak by to nebol žiadny problém, len hlavne liek užívajte v jednu a tú istú hodinu a nie ako si spomeniete!!! Po tejto chyby pre istotu sa 7 dní chráňte radšej kondómom.

Komentáře uživatelů ...

19. 6. 2010 2:19:53
uživam jeanine antikoncepci
Kacenka [Porodní asistentka]
19. 6. 2010 20:27:23
tak je to monofázová ATK, čo znamená, že všetky tabletky majú rovnaké hormonálne zloženie, takže je úplne jedno, že ste napr. utorok zobrala tabletku zo soboty, ak ma chápete.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky