13194  19. 6. 2010 20:25:43

Vyrážka v oblasti ochlupení

Dobrý den, asi před půl rokem se mi v oblasti ochlupení udělala jakási vyrážka, vypadá to jen jako vystouplá kůže, vystouplé je to 1-2 mm, barvu to má jako kůže možná maličko tmavší, nesvědí to ani to nebolí. Když jsem to při holení omylem nařízl tekla jen krev jako kdybych se normálně řízl. Pravě před půl rokem jsme si s přítelkyní koupili lubrigační gel od firmy Durex a asi po 10-ti dnech od použití mi naskočila tahle vyrážka. Chci se zeptat jestli to může být z toho gelu, protože nikdy předtím jsem nic takového neměl. Přítelkyni mám pořád stálou. Taky se nato ptala doktora a ten ji řekl, že to není nic vážného, že to může být vyrážka třeba z aviváže nebo tak podobně. Já osobně si myslím, že by to na 80% mohlo být z toho gelu nebo nějaká alergie na nějakou látku obsaženou v tom gelu. S přítelkyní jsme spolu už dost dlouho a po použití gelu najednou tohle. Mohli by jste mi k tomu něco říct? Přikládám pár fotek, děkuji za odpověd.

Vyrážka v oblasti ochlupení

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie som síce kožný lekár, ale ak to bolo bezprostredne po použití gélu tak to môže byť alergická reakcia, len mi je divné, že to máte tak dlho, preto pre kľud duše by som vyhľadala na vašom mieste kožného lekára.Danú oblasť si neholte, pretože tým sa to asi ešte viac dráždi a poradila by som sa s lekárom. Za to nič nedáte a budete v kľude.

Komentáře uživatelů ...

19. 6. 2010 20:35:42
vyzerá to ako zarastené chlpy po holení.Alebo tupá žiletka a následná alergia - podráždená koža.Skús na čas neholiť, len mašinkou strihať nakrátko.
20. 6. 2010 6:30:45
Nemohu soudit z těchto fotografií,je možné pořídit detail přímo jednoho z větších pupínků? Pokud jak píšete přetrvávají delší dobu a dáváte je do souvislosti s použitím gelu,doufám že jste jej přestali používat,alergická reakce by poté měla vymizet.Je možná souvislost s holením.Vynechte úpravu ochlupení na měsíc zcela a pozorujte vývoj problému.Chybu neuděláte,pokud navštívíte kožního lékaře.***
20. 6. 2010 13:00:49
Gel jsme od té doby použili ještě asi dvakrát, pak mi došlo, že by to mohlo být z toho tak jsme ho už nepoužili. Ted jsem ochlupení oholil úplně a jak říkáte přestanu s tím na čas a uvidím. Jinak do ted jsem holil pořád. Když vyfotím jeden pupínek tak je fotka rozmazaná, takže by nebylo nic vidět. Nějak mi to nepřekáží, ale blbě to vypadá :)
20. 6. 2010 15:54:45
Pro upřesnění,může se jednat o problém podrážděné pokožky po holení,nebo zarůstající chloupky.Velikost a rozmístění však odpovídá i molluscum contagiosum,nejděte si na internetu foto a porovnejte,pokud by to byla infekce molluscum contagiosum,bude třeba řešit jejich odstrnění s chirurgem.***
20. 6. 2010 23:01:51
Našel jsem si na internetu molluscum contagiosum a podle popisu a fotek bych řekl, že spíš se o to nejedná, ale jistý úplně si nejsem. Zkusím na čas vynechat holení a když to nezmizí tak zajdu na kožní :)
21. 6. 2010 18:15:29
Nikdy jsem neslyšel, že můžou chloupky zarůstat, jak k tomu dojde? Můžete mi to objasnit? Díky :)
22. 6. 2010 13:16:07
chloupek po oholení začne růst a vyčnívat nad povrch pokožky,na začátku je velmi pichlavý a může se stáčet zpět k pokožce,přitom dráždí a propichuje vrchní vrstvu kůže,ta jednak svědí,ale také se v místě rozvine malé zánětlivé ložisko se zarudlým okrajem.Tak v kostce asi tak.
22. 6. 2010 16:16:15
Už je mi to jasné. Ono to opravdu vypadá na ty zarostlé chloupky a je to jen v místech kde chloupky rostou. Nicméně už pár dní postižené místo neholím tak uvidím po pár týdnech :)

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot