13219  20. 6. 2010 15:30:52

Rodič a dítě

Dobrý den, mám dceru 15 let, která zamilovala se do černošského mladíka, nevím si rady, nechci o ní přijít, chci ji pomoci ale nesouhlasím s jejím vztahem, prosím o radu děkuji

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Prečo máte pocit, že by ste o ňu mali prísť? Môžete sa s dcérou porozprávať a dať jej najavo svoje pocity a obavy a vysvetliť je prečo sa Vám to nepáči. Zároveň jej však povedzte, že je dostatočne veľká a za svoje činy musí brať zodpovednosť. Čím viac by ste zakazovali, tým opačný efekt to bude mať. Pre matku je asi veľmi ťažké vedieť, že má zviazané ruky a že dcéra si ide svojim smerom. Môže však byť pre Vás aspoň malá útecha, že zamilovanosť v 15tich je veľmi krehká a pokiaľ jej aj Vy necháte voľné ruky možno pominie rýchlejšie, než si to predstavujete.

Komentáře uživatelů ...

20. 6. 2010 15:40:19
vzťah vašej dcéry sa vám nepáči.Ona je mladá, neskúsená,no citovo veľmi zraniteľná.V žiadnom prípade jej tvrdo neodhovárajte jej vzťah,neničte ju otázkami,ktoré vám momentálne behajú hlavou,lebo na vás zanevrie.Vyžadujte od nej ale všetko tak ako by mala robiť,plnenie svojich povinností,príchody domov na čas..... Je to jej prvá láska a tá skôr či neskôr skončí.Nezabudnite dcéru hlavne poučiť o rizikách otehotnenia,nákazy a podobne, o tomto s ňou komunikujte veľmi otvorene,ale medzi 4 očami.
Kacenka [Porodní asistentka]
21. 6. 2010 14:53:33
Láske nerozkážete! Pokiaľ mladík je slušný muž/človek, tak nie je dovod im v láske brániť, len kvoli farbe pleti. Pokiaľ dcéru máte skutočne rád, tak bude pre vás doležitejšie, aby bola predovšetkým šťastná a vy bude potom tiež.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy