13268  21. 6. 2010 16:26:32

Nikdy sa nám to asi nepodarí

Dobrý deň, chcela by som sa opytat, uz 7 mesiacov sa snazime o babatko a stale nic. Mám 31 rokov a manžel 36. Ked som mala 19 bola som 2 krat na interupciu, ale nikdy potom som nemala ziadne problemy. Je mozne ze to ma nejaku suvislost s tym ze nemozem ostat tehotna? Vysetrenia a krvne testy mame obaja v poriadku. Pocitame plodne dni a snazime sa vzdy. Ako je mozne, ze sa nam nedari. Citim sa ako jedina na svete, co sa mi to nikdy nepodari. Kolko je v nasom veku taka priemerna doba, aby sa podarilo babatko. Velmi si to obaja zelame. A este jedna vec- som fajciarka, manzel nie. Dakujem velmi pekne za radu.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
7 měsíční snaha o miminko je ještě v mezích normy. Proto buďte trpěliví, k milování přistupujte s radostí a uvolněním, jistě se vše brzy podaří. Píšete, že i všechna vyšetření máte v pořádku, pak by tedy neměl být problém. Kdyby se snaha nedařila déle než rok, pak Vám gynekolog provede další podrobnější vyšetření, včetně manželova spermiogramu. Předešlé interupce mohou být určitým zdrojem obtíží, ale také nemusí, takže se tím zbytečně netrapte. S kouřením bude nejlepší přestat, to není vhodné z více hledisek, která jistě dobře znáte a navíc tím předejdete odvykání kouření v těhotenství. Pro plod je kouření velkým rizikem a to jistě nechcete podstoupit, obzvlášť pokud je Vaše touha po děťátku tak velká. Tohle je to nejdůležitější, co pro něj i pro sebe již teď můžete udělat!!! Pokračujte dál ve Vašem snažení, užijte si léto, zaměřte se spíše jeden na druhého a miminko jistě brzy přijde. Držím Vám pěsti!

Komentáře uživatelů ...

21. 6. 2010 17:01:59
Ak dovolíte v prvom rade si už viac nepripúšťajte myšlienky, že sa vám to nepodarí. Myslite pozitívne!!!! Podarí!!!,Z praxe čím viac budete túžiť po maličkom a stále na to myslieť nie veľmi sa bude dariť. Musíte byť v kľude, psychicky ok!!! Veľa párov sa dopracuje k maličkému až rezignuje a nechá tehotenstvo na prírodu. Vlastne sa uvoľnia a nemyslia stále na to jedno. Nechajte si spraviť testy na plodnosť. Zásah do vašeho organizmu v predchádzajúcom období môže mať následky, ale v akom rozsahu vám povie gynekológ. Držím vám palce.
21. 6. 2010 17:39:50
Pred interupciu si myslím , že pán doktor alebo doktorka povedia aká je situácia ! V budúcnosti môže byť žena už neplodná ! Podľa mna ste mali myslieť na túto chvíľu kedy budete chcieť dieta keď vám to lekári hovorili , že možno už nikdy viac detio nebudete mať ! V 19 rokoch ísť dvakrát na interupciu ! Bláznostvo ! Za vašu nedbanlivosť možno deti ani nebudete mať.
21. 6. 2010 19:46:00
tak dakujem za pochopenie v 19 aj keby som akokolvek chcela v ziadnom pripade som si to nemohla dovolit.nie preto ze by som nechcela no nikdy by som dietatu nedala to co potrebuje
21. 6. 2010 20:24:08
Než žena otěhotní, tak to někdy trvá déle než 7 měsíců. Teprv je-li to déle než rok, tak se to začíná řešit u lékaře. Přestaňte kouřit, aspoň po dobu před otěhotněním i během těhotenství, pak po dobu kojení, když ne natrvalo. Dítě totiž ten nikotin a další zplodiny získá z vašeho těla. Pokud nyní přestanete, tak ta dávka co dostane bude výrazně menší, cenu přestat určitě má.
2. 9. 2010 16:58:52
Měla jste dvakrát šanci,pochopím ten jeden potrat,ale po druhé jít zase? Co ochrana,pozdě něco řešit
16. 9. 2010 16:15:35
mozno vyskrab vam neco natusil mali ste si o nehat ked ste mali 19 ja yb som chcela hen!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk