13302  22. 6. 2010 9:35:11

Předkožka u 3 let. syna

Máme 3 letého klučinu, předkožku stahujeme, ale násilím mu to dělat nechce. Mažeme framikoinovou mastí. Je stáhlá tak skoro na půl ale už to nějak nejde. Dá se jěště něčím jiným mazat? Nechci kluka zbytěčně honit někde po nemocnici na naříznutí! Chtěla bych jěštzě něčí názor na předkožku u chlapců. Někdo říká že do tří let by se nemělo nic s předkožkou dělat. Uvolňuje se prý hormonama.
Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
kto vám poradil používanie framykoinu? Ten vôbec na tento problém vhodná nie je? Obvykle detský urológovia uvádzajú, že po dovŕšení 3 až 4 roku života dieťaťa, by chlapcom mala ísť predkožka stiahnuť bez väčších problémov. Ak tomu tak nie je je rozumné vyhľadať pomoc najskôr detskej lekárky, ktorá vám môže dať vhodnú/ hormonálnu mastičku, ktorá tomu môže napomôcť, ale ak nepomôže bude nutné to riešiť s lekárom. Plne vás chápem, kto by rád vodil dieťa po lekároch?! Asi nikto, ale pokiaľ je to nutné, tak pre jeho zdravie to urobiť budete musieť. V budúcnosti vám syn za to poďakuje. čím skôr to budete riešiť, tým je väčšia pravdepodobnosť, že si to neskôr ani pamätať nebude a hlavne jeho penis bude v poriadku. prečítajte si podobné dotazy v našej detskej poradni.

Komentáře uživatelů ...

22. 6. 2010 11:23:03
Zalistujte tady zpět, najdete tu pár dospělých či skoro dospělých, kterým předkožka nejde přetáhnout. Nebo jde, ale vzadu škrtí, takže skončili stejně na obřízce. Během 3. roku, tj. do 4 let by se měla předkožka postupně zcela uvolnit, tj. musí jít stahovat až za žalud. Pokud není zúžená, tak nikdo nic řezat nebude. Odlepení může bolet, ale je to jednorázový a rychlý zákrok, navíc jde použít znecitlivující gel. Může to být lepší než chlapce doma měsíce mořit, pokud ho přetahování bolí. A obřízku rozhodně lékaři nemůžou provést bez vašeho souhlasu. Zajděte si do nemocnice, ať to posoudí, provedou stáhnutí nebo doporučí další postup.
22. 6. 2010 11:35:00
názor, že "musí ísť sťahovať až za žaluď do 3.-4. roku života" je absolútny nezmysel a používajú ho iba fanatickí obrezávači. V detskom veku drvivej väčšine nejde pretiahnuť predkožka. Tých pár jedincov v dospelom veku, ktorí s tým majú problémy a vkladajú tu svoje fotky nie je merítko, na jedného takého človeka pripadá ďalších 20, ktorým sa predkožka normálnym vývinom uvoľnila. Pokiaľ Váš syn nemá žiadne zdravotné problémy, predkožku riešte ako ktorúkoľvek inú časť tela.
22. 6. 2010 11:46:38
To je názor předních odborníků na dětskou urologii. Paní si může se synem zajít na dětskou chirurgii nebo větší urologickou kliniku, kde také operují děti. Zjistí skutečné stanovisko odborníků.
22. 6. 2010 13:07:20
Nepoužívejte prosím framykoin mast,lokální atb. je v tomto případě velmi nevhodné.Násilí se vyhněte,nepíšete,zda nelze předkožku stáhnout víc kvůli tzv. slepení (konglutinace),nebo je příčina úzká předkožka. Pokud je předkožka konglutinována ale dostatečně široká,pokračujte v přetahování jako doposud,není třeba návštěva lékaře.Toto "slepení" praepucium x glans se uvolní vývojem penisu,hormony v tak nízkém věku nemají významnější vliv.Ve druhém případě,předkožka je úzká,navštivte dětského lékaře nebo dětského urologa a vše nejprve konzultujte,kromě chirurgického řešení je i řada konzervativních metod,já za sebe nejsem stoupencem obřízky jako první volby pro řešení problému s předkožkou.***
22. 6. 2010 13:43:35
Doporučuji paní návštěvu odborného pracoviště v nemocnici. Odlepení je minutový zákrok, dle posouzení můžou předepsat hormonální mast a předkožka se tak uvolní a roztáhne. Lékaři zároveň uvidí, nakolik je předkožka úzká . Pokud skutečně je, tak se samo neuvolní a neroztáhne ani v 18 letech. Stačí projít pár minulých dotazů, kde mladí muži skončili u obřízky díky zanedbávání fimózy a poučením, že v pubertě se předkožka sama uvolní a rozšíří.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí