13324  22. 6. 2010 17:29:58

Manželova nevěra náhodné zjistěná

Dobrý den, náhodou jsem zjistila manželovu nevěru, ale on netuší, že to vím. Doma se chová zvláštně, jednou je vstřícný podruhé odměřený a já nevím jak se chovat. Problémy začly před rokem (začal být odměřený, kolem vánoc se to srovnalo a teď je to zas zpátky), až nyní vím proč. Jsme manželé 14let a máme dvě děti. Najednou nevím co k němu cítím, jen vím, že nechci hned rozbíjet rodinu rozvodem, mám doufat, že se to urovná a nebo mu to říct? Díky za názory.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Souhlasím, že nyní není pravý čas úplně bezhlavě pálit mosty. Zvažte situaci ze všech stran. Je nevěra, na kterou jste přišla dlouhodobá nebo se jednalo o epizodu, která už skončila? Podle chodvání Vašeho muže můžeme usuzovat, že se zmítá mezi těžkostmi stereotypu 14 let dlouhého manželství a touhou zůstat s Vámi a po Vašem boku. Pokud mimomanželský vztah trvá, pak partnera otevřenou komunikací potlačíte k řešení, (jedním nebo druhým směrem) i když pravda říká se, že manželky nad milenkami zpravidla nakonec přecejen vítězí. Je možnost také vše řešit tiše, manželovi doma nenápadně vytvářet lákavé bezkonfliktní prostředí, zázemí a spoléhat na to, že jej milenka svou potřebou "už to doma o nás řekni!" doštve ke konci. I takové řešení existuje, no pravda, přestože některé extremistky manželky se svatozáří je volí, osobně bych touto cestou nešla.. V případě, že se jednalo o epizodu, pak "otevřená" cesta opět v sobě nese možnost bilancovat a přehodnotit vztah, uzavřená riziko, že se raněná důvěra v manžela nebude mít tak dobrou šanci k zahojení. Myslím, že Vaše situace je nelehká. To, že každou z možností něco přichází všanc, ať už osudy Vašich dětí nebo Vaše city, jenom dokazuje, jak velkou ránu taková nevěra znamená.

Komentáře uživatelů ...

22. 6. 2010 18:57:43
Nevěru bych netoleroval, klidně bych šel i do rozchodu. Chápu vaši snahu uchovat vztah. To lze, pokud by šlo o jednorázovou věc, manžel si uvědomil chybu a rozhodl se, že s tím skončí. Pokud by vás měl podvádět trvale, nebo by bral že se tak nic nestalo, tak bych se rozvedl. Na děti platit bude muset a co to je za vztah, když mu nemůžete věřit. Lze jednou selhat, ale měla by tu být omluva. Klidně mu řekněte, že o tom víte a zařiďte se podle jeho reakce.
19. 7. 2010 20:47:39
Pred rokem jsem taky zjistila, ze me manzel podvadi. Vymlouval se, lhal, kupoval mi darky, prisahal, ze s ni nic nema... Ja jsem mu uverila. Pred 2 tydny jsem zjistila, ze me podvadi s jinou a soucasne udrzuje vztah i s tou, se kterou me podvadel pred rokem. Kdyz Vas jednou podvede, pak to pro nej neni zadny problem, udela to kdykoliv. Ja bych Vam radila rozvod.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy