13352  23. 6. 2010 10:30:45 - m

Niet cesty vo vzťahu

Dobrý den, potrebujem poradiť, ako mám vydržať vzťah, ako sa správať. Som momentálne v stave, že aj som milenka, náš vzťah je plný lásky, pochopenia, medzi nami funguje neskutočná iskra, po sexuálnej stránke, po priateľskej stránke jednoducho sme si sadli a od prvého momentu vieme, že my dvaja patríme k sebe. Ja som rozvedená, môj partner je ženatý, hovorí mi že nespáva so svojou ženou, pretože ona nemá rada sex, su strašne málo spolu, pretože on je celé dni v robote a po práci je so mnou každú volnu chvíľku mi volá, píše, stále niekde spolu ideme. Je rozhodnutý sa rozviesť, ale nevie ako to ma urobiť skrz svojich deti, svojej rodiny. Stále mi hovorí, že je rozhodnutý so mnou žiť, ale ja mám byť trošku trpezlivá lenže ja som povaha, ktorá už je na konci so silami a ja čakať nechcem mám na neho tlačiť, alebo čakať? milujem ho viem že on ma miluje, nechce ublížiť deťom rodine, ale čo ja?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Těžko něco tak neopakovatelného, jako každý jeden vztah, přirovnávat k normám. Ale. Je velice varující procento ženatých mužů v manželském trojúhelníku, kteří sliby "..mám v tom NAPROSTO jasno, že odejdu od manželky" protahují donekonečna. Nevěřila byste, jak obrovské procento podvádějících mužů by si přálo uchovat situaci, že mají ženy obě: manželku a zázemí rodiny + atraktivní přítelkyni pro všechny fajn okamžiky. Ale to je z mé strany pro Vás pouze informace. V čem fakticky ale můžeme vidět do Vašeho "trojúhelníku" je, že dotyčný muž (muž života Vašeho a současně muž života své manželky) Vás obě nechává v docela ponižující situaci: Vy jemu dáváte 100% oddanost a doufáte, že dostáváte více než 50%. Dostáváte je ale skutečně? A stačí Vám to? - Respektive stojíte skutečně o muže, který si to takto v životě řídí?? Pokud máte trochu dobrodružství v krvi, poradila bych Vám zkusit to cestou nerozbíjení rodiny a vycouvat. Pokud o Vás opravdu stojí jako o životní lásku, rozhoupe se. Pokud ne, máte to vyřešené - ať dostane za ušiska takový, který paralelní vztah nemyslí vážně!

Komentáře uživatelů ...

23. 6. 2010 10:46:04
Váš krásny vzťah nie je perspektívny. Nie je vyvážený. ON nie je volný. Žijete v ilúzií lásky, je to krásne pre vás i pre neho. Malo by to perspektívu keby bol volný a život mal vo vlastných rukách. NEMÁ. Netlačte, prestante sa viazať na neho. Pomaly chodte do útlmu. JE TO KRUTÉ A ŤAŽKÉ ja viem, ale pre oboch lepšie. VY potrebujete seberovného partnera!!!! Volného. Verte!! I napriek kráse ktorú prežívate, naznačte mu aby sa venoval svojej rodine. Ak ho máte rada a verím, že áno, ukážte mu kde ma byť. Bude to bolieť, ale pre lásku to spravte. Vy o rok dva stretnete toho pravého, voľného a budete ešte šťastná.
m
23. 6. 2010 10:55:09
Je to ľahké písať, viem, ale ťažšie vykonať, ja nemám 20 rokov som po 30tke mám za sebou vzťahy, ale žiadny muž mi nedal to čo on. Prvý krát v živote som si istá láskou, mužom..poznám jeho povahu..je príliš dobrý aby ubližil...povedal, že si nevie predstaviť život vedla svojej manželky, pretože si vôbec nerozumejú...ona má svoj život aj on...je to zlé ked verím na lásku a dám človeku čas na to, aby si to doma vyriešil, keď v hlbke srdca cítim, že my dvaja budeme šťastní?
23. 6. 2010 15:49:12
r- verím vám, a máte pravdu, že sa to ľahko píše. Skúste to všetko zvážiť. Keď sa on spoznal s manželkou tiež to bola najprv láska, potom deti, starosti a nakoniec "neporozumenie". Nestane sa vám po čase to isté a príde nejaká mladšia a vy prídete o lásku. Neberte na seba tu ťarchu odlúčenia muža od rodiny. Ako by ste to znášala vy? Až bude sám, nebude mať voči manželke záväzky ( voči deťom vždy) bude to inom. Ak ste si istá vašim vzťahom, počkajte. Nechajte ho žiť svojim životom a nech ukáže ako bude ďalej žiť. Ak si s manželkou ozaj nerozumie rozíde sa s ňou bez vášho "vplyvu". A celé to bude o inom. Dnes to ale vyzerá tak, že u vás našiel len " veľké pochopenie" ( vy to ale tak nevidíte). Všetko dobre zvážte, ide o vás o neho ale i jeho ženu a deti. Držím palce.
m
23. 6. 2010 16:04:19
ano velmi pekne dakujem za rady....je pravda..nechám mu priestor, či ja mu stojím zato všetko a nech si usporiada život podľa seba...ja si vážim sama seba a nebudem sedieť doma a plakať do vankúša, píše sa mi to ťažko, viem, že mi ťažko bude, ale musím to dokázať, kvôli mne, ale aj kvôli nemu, pretože, ak sme naozaj tá pravá láska ako on hovori, tak sa rozhýbe a teraz začne o mňa bojovovať on. Lebo on si veľmi zvykol, na to, že čakám za ním, chcem iba jeho, je si istý mojou láskou, aj ked vidí chlapov , ktorí majú o mna záujem. Ja som verila, že pravá láska dokáže všetko prekonať a podľa toho sa aj správam, ale lásku nemôže ťahať len jeden. Sama sebe držím palce, aby som mu povedala stop...spamätaj sa...dakujem
PhDr.Burdova [Psycholog]
23. 6. 2010 21:40:44
Skvělé. Budu Vám moc držet palce.
24. 6. 2010 9:04:37
včera večer som mu povedala, nech si urobí poriadok v hlave a v srdci...a nech mi dá pokoj...och bolí to ako svina..silná bolesť..ale nemala som na výber. čas ukáže či som urobila dobre ale chybu, životnú chybu. len ja si neviem predstaviť svoj život bez neho. ako mám teraz žiť???
Kacenka [Porodní asistentka]
24. 6. 2010 15:28:17
Ste veľmi mladučká a som presvedčená, že skutočnú rovnocennú lásku s ktorou budete mať aj vlastnú rodinu, kde budete na prvom mieste, čoskoro stretnete, len majte srdce a oči otvorené. Máte celý život pred sebou.
24. 6. 2010 20:01:52
keby ste mala pravdu:-)))
Kacenka [Porodní asistentka]
25. 6. 2010 12:48:29
O tom som presvedčená!!! :-)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy