13387  23. 6. 2010 20:34:40 - lara

Nevěra manžela

Dobrý den,zjistila jsem náhodně nevěru manžela, ale on o tom neví. Nebyla jsem schopná mu to zatím říct ani asi nemám odvahu, nevím...Jsme 14 let manželé, máme dvě děti.Postavili jsme dům(spíš manžel) a máme hypotéku.Poslední rok byl manžel odměřený,sice jsme se milovali, ale už žádné něžnosti kolem, jako obejmutí a tak, začal mít spoustu připomínek ke mě, že nesportuju, nejsem společenská a tak různě, třeba i že jsem neuklididla dva talíře po dětech a hrnec a tak..Trochu začla u nás váznout komunikace.A po půl roce jsem zjistila, že manžel někoho má a bylo mi jasno, proč se tak chová. Dokonce mi furt říkal, zda se nechci já rozvést, že mě bude bez něj líp, on sám s rozvodem nepřišel, že chce rozvod on. Já se rozvádět nechci, mám ho stále ráda, jsou tu děti, hypotéka a tak...Chci se zeptat, mám mu říct, že vím o jeho nevěře?? Mám mu dát vybrat mezi náma??? Myslím, že to není chvilkové vzplanutí. Nejhorší je, že jednou mě objímá a podruhé mě přehlíží a já už nevím jak se chovat...děkuji Lara

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Ste vo veľmi zložitej situácii, no nič iné ako konfrontácia manžela nepomôže. Pokiaľ sa budete tváriť, že o ničom neviete, budete sa naďalej odcudzovať a nakoniec sa Váš vzťah aj tak rozpadne. Posaďte sa s manželom a opýtajte sa ho, ako si to on ďalej predstavuje. Netlačte ho do okamžitého rozhodnutia, ale dajte najavo, že na rozhodnutie čakáte čím skôr. Skúste sa vyhnúť kriku a výčitkám, ale situáciu určite riešte. Verím, že je jednoduchšie sa tváriť, že sa nič nedeje, ale obdobie zaľúbenia trvá asi rok. Pokiaľ má Váš manžel pomer dlhšie, asi je zbytočné čakať na to, že ho to len tak prejde.

Komentáře uživatelů ...

23. 6. 2010 22:37:32
Nevím, jestli jste už nepsala. Přijde mi trošku hloupé držet manželství kvůli domu a hypotéce. Při rozvodu na dělení majetku dojde, hypotéka je z tohoto pohledu podružná. Znamená naopak, že majetku k dělení je méně. Jako problém mi přijde, že jde o trvalejší věc a ne jednorázový úlet. Asi bych mu nevěru sdělil, asi tak že byste ráda pokračovala v manželství ale že musí s nevěrou přestat. Bydlet spolu, snad i sexuálně žít a on zároveň bude mít jinou, říkat si že kvůli dětem? Hypotéka problém není a finančně by byl bit spíš on, soud by při rozvodu dal děti vám a dle toho i dělil majetek. Ženy, které mužům trvalou nevěru dlouhodobě trpí a naoplátku mají zajištěné bydlení, nemají finanční problémy atd. myslím těžko můžou být šťastné. Je to přece ponižující. A když navíc pak na vás hledá chyby - a svých daleko větších si nevšímá, tak to bych netrpěl. Rozhodnutí je ovšem na vás.
2. 7. 2010 9:00:23
Milá Lara, Tvoj životný príbeh mi v mnohom pripomína ten môj. Tiež som zistila, že manžel má inú. Také niečo vždy žena vytuší. Riešila som to podobne ako Ti radí Zuzana. Otvoreným rozhovorom. Nečakaj však,že manžel hneď vyloží karty na stôl, že so všetkým sa prizná. Vlastne to priznanie nie ani také dôležité, dôležité je ako si váš spoločný život predstavuje ďalej. Žiť sa dá aj po nevere, ale chce to veľa , veľa úsialia...z obidvoch strán. Zažila som to a preto viem o čom hovorím.
26. 7. 2010 19:50:30
zdravím myslím že by váš muž měl vědět že víte..proč na to být sama ? klidně mu řekněte jak vás to bolí a zraňuje..rozhodně bych mu nedávala vybrat pokud zvažujete možnost zůstat ve vztahu..obrňte se trpělivostí zahoďte hrdost za hlavu a snažte se to zvládnout rozumem..kdyby vás chtěl opustit určitě by to už dávno udělal ..každej rozchod je prohra a když teď nebudete hrát vabank jednou vám to možná bude líto..sem v podobné situaci pokud budete mit chuť si popovídat L.WEIG@seznam.cz

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy