13416  24. 6. 2010 12:42:41

Udáva štípanie penisu

Dobrý deň, mam takmer 3ročného syna. Pri kupani mu sťahujem predkožku, ale keď mu dám plienku, tak po chvíli zacne plakať, že ho to štípe. Je to niečo vážne? Mala by som vyhľadať lekára, či to postupom času prestane?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ predkožka ide bez problému sťahovať, tak by s ňou problém nemal byť, to by ste aj sama videla. Nemá pindíka červeného alebo nejak podráždený? To by ste si tiež všimla. Pokiaľ po založení plienky udáva, že ho tam niečo štípe, tak asi bude tam nejaký zápal alebo niečo podobné, to nie je možné cez internet posúdiť, preto by bolo vhodnejšie obrátiť sa na lekára.

Komentáře uživatelů ...

24. 6. 2010 14:03:06
Stahujete mu předkožku po koupání zpět? Na obnaženém žaludu by ho plena mohla štípat.
24. 6. 2010 17:48:58
nie nestahujem ona sa po par hodinach vracia sama ale pindika ma trochu cerveneho
24. 6. 2010 18:00:06
POkud mu pindík neotéká a stažená předkožka vzadu neškrtí, tak mu můžete nechvat nějakou dobu žalud odhalený. Takto bych ho ale nechal, když bude někde pobíhat, nejlépe bez kalhot, nahého. Ale plena je dost hrubá a na žalud mu to není příjemné. Jinak jsou matky, které nechávají svým synům od mala předkožku trvale staženou, aby to takto měli později. Není to neutné, ale ničemu to nevadí. Z hlediska hygieny žaludu to je ideální. Sám mám taky trvale staženou předkožku, ale od puberty, v dětství jsme ji měl přes žalud.
nani5
25. 6. 2010 21:34:01
tak ja viem poradit iba z vlastnej skusenosti.. nasmu synovi sa to stalo tiez.. skuste mu davat par dni framykoin mast na penis... ak ho ma ceveny tak nestahujte tak dva tri dni predkozku len mu tam s injekcnou striekackou natlacte framykoin toto mi odporucal detsky urolog lebo ja som bola s malym u doktora. U nas sa to upravilo behom troch dni aj zacervenanie uplne prestalo a tak som zistila ze sa malemu trosku viac uvolnila predkozka a preto ho to bolelo
25. 6. 2010 23:53:19
V uvedeném případě spíš žalud zčervenal, že se otíral o tu plenu. Může to být reakce na prací prášek nebo jen na hrubou tkaninu. Když má chlapec předkožku dost volnou, tak je možné mu chvíli nechat kůžičku staženou dozadu. Ale asi ne tak, aby se plena dotýkala žaludu.
10. 7. 2010 12:39:49
My jsme kvůli zánětu zača nosit staženou předkožku. Ze zečátku jsme teda nechávali odkryto jenom na doma. Kůžička se ještě občas sama vracela, ale rychle si zvykla. Teď to mívá odkryté neuestále 24 hodin deně. Nevěřila jsem, že by to mohlo mít tolik pozitiv. Žalud se už také otrkal a zvykl si a hlavně se razantně snížila produkce toho bílého mazu, který byl příčinou zápalů. Všem rodinám co mají kluka to můžu jen doporučit, jak ze zdravotní stránky, tak i co se hygieny týče.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí