13539  26. 6. 2010 19:24:35

Dá se syfilis chytit v secondhandu?

Dobrý den, mohla jsem se nakazit syfilis v sekenhendu při přebírání použitých plavek? Neměla jsem se pak možnost umýt, v autě jsem si otřela ruce vlhčeným ubrouskem a pak jsem jedla. Do týdne jsem dostala podivnou virozu, s vysokými teplotami, neobvykle silnou třesavkou, silnými bolestmi hlavy a kloubů, přetrvávajícím kašlem. V ústech se mi dělal na dolní dásni za zubem kulatý bílý tvrdý bolák, asi 0,5cm jako afta. Kojím a bojím se o dítě.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Obavy z nákazy syfilisem v prodejně secondhandu mít nemusíte. Plavky určitě nebyly použité, ale vyprané nebo jinak chemicky čištěné. Syfilis se přenáší pohlavním stykem, přímým kontaktem s krví, slinami nebo pohlavními sekrety. Nejspíš se jednalo o klasickou chřipku nebo nějakou bakteriální infekci, kterou jste jistě řešila s obvodním lékařem.

Komentáře uživatelů ...

26. 6. 2010 20:33:30
Myslíte z prádla nebo od prodavače? Z prádla by člověk mohl chytit spíš věci jiné, ale syfilis těžko. Myslím, že obavy ohl. syf. jsou zbytečné, ale mohlo jít o nějakou virozu či jinou běžnou infekci.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie