13560  27. 6. 2010 11:20:24

Odchod od manžela

Dobrý den, po 21 letech manželství jsem odešla od manžela do pronájmu, vyvrchlilo to tím, že jsme na něho volaly s dětmi/už jsou skoro dospělé/policii neboť, mě fyzicky napadal.Nebylo to poprvé,již v začátku našeho manželství a pokračovalo to v průběhu let několikrát.Vypěstoval ve mě strach ,že když byl opilí,tak jsem se klepala,co bude. Nyní mě přemlouvá ,ať se vrátím, že se všechno změní, já jsem ještě nepodnikla žádné kroky ohledně rozvodu,nevím jak dál, neboť, není dne, aby mi nevolal, brečel mi do telefonu ,nebo si nedomlouval se mnou schůzky na kafe.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Pokiaľ sa necháte obmäkčiť znova to skončí volaním polície alebo nebodaj aj horšie. Aj keď manžela ľúbite, on je pre Vás hrozbou. Koľko krát Vám už sľúbil, že sa zmení? Že Vám už nikdy neublíži? Pokiaľ je v tom aj alkohol Vášmu manželovi navrhnite, aby sa šiel liečiť a doživotne abstinoval. Len slová nestačia, aby ste si mohla byť istá, že sa zmenil. Treba, aby on začal na sebe pracovať. Ja Vám odporúčam vydržať citový nátlak a nenasťahovať sa naspäť, inak riskujete, že o pár týždňov budete znovu utekať. Ak aj začne abstinovať tak minimálne 2roky by som čakala, či vydrží bez recidív! Až vtedy možno začnete vidieť nejakú zmenu v postojoch a správaní.

Komentáře uživatelů ...

27. 6. 2010 12:29:24
Člověk ve skutečnosti svou povahu moc změnit nemůže. Lze se naučit se ovládat, jenže při opilosti sebekontrola jde stranou. Máte 20 letou zkušenost, jak fungovaly možné změny, píšete, že násilí bylo hned na začátku. Já bych manželovi nevěřil a uskutečnil rozvod. Jinak má zkušenost, že brečet dokážou právě ty lidi, kteří ve skutečnost nijak dojatí nejsou. Je to pouze hra, aby dosáhli svého. Ti citlivější většinou pláč potlačí.
miruska
27. 6. 2010 12:34:53
moji rodičia boli spolu 20 rokov,otec tiež mamu bil,aj ked nebol opitý,mama veľa krát od neho odišla,no vždy sa vrátila,lebo ju prehovoril,tiež vyplakával,že sa zmení a nič,odišla od neho,až ked sme všetky 3 sestry,jej deti odišli bývať z domu po ukončení školy,ked sme mali 18 rokov,každá postupne po 2 rokoch,potom sa rozhodla aj ona od neho odísť,on sa nezmenil,má novu priateľku,tá si s ním užije svoje.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy