13654  29. 6. 2010 10:23:59 - Lusy123

Manžel o mě ztratil zájem

S partnerem jsme spolu celkem 4 roky a minulý rok jsme se vzali. Měla jsem vždycky pocit, že nám vše klape a že k sobě patříme. Cca půl roku se s manželem pokoušíme o miminko, ale stále se nám to nedaří. Celkem mě to vzalo a každou menstruaci jsem obrečela. Přes týden jsem fungovala ještě, jak se dalo, věděla jsem, že musím ráno vstát a jít do práce. Na víkendy jsem se netěšila skoro vůbec, nebyla jsem schopna ráno vůbec vstát a manželovi jsem se vymlouvala, že mi není dobře. Byla jsem schopná proležet skoro celý den a koukat do stropu. Stavíme barák a tak všechno zařizování zůstalo na manželovi. Pořád jsem mu předhazovala, jak ten barák nenávidím. Máme prakticky všeho s prominutím plnou prdel - dobrou práci, byt, barák, dvě auta – pořád jsem si říkala, co by ostatní za to dali…
Před 14 dny manžel přišel s tím, že se neměl ženit, že jsme každý jiný. Koukala jsem na něho jako zjara. Vypadal hrozně, seděl a nebyl schopný to pořádně se mnou rozebrat. Každopádně, mě to otevřelo oči a uznala jsem, že jsem se chovala poslední dobou opravdu hrozně a že se se mnou nedalo moc žít. Teď jsme na to tak, že spolu mluvíme, trávíme víkendy, řešíme baráček, ale jako by v něm něco vyhaslo. Když jsme s přáteli, tak na něm vidím, že je šťastný, ale jakmile zůstaneme spolu sami dva, tak vypadá strašně zlomeně. Nechce se se mnou milovat a na mé doteky nereaguje. Cítím se hrozně a nevím co dál. Nevím jak vrátit náš vztah do normálu. Prosím vás proto o radu.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Představuji si šťastný vztah, dobré podmínky, spokojenost po všech stránkách. A do toho ty klasické velké zátěžové momenty: svatba, půl roku zatím neúspěšného poukoušení se o miminko, stavba domu. A představuji tu původně spokojenou, šťastnou ženu, která se pod tíhou těchto všech starostí propadne do extrémní únavy, pesimismu, nespokojenosti, projevuje se nevrle, cítí se nešťastná, až zoufalá. V reakci na velkou zátěž jste se nejspíše propadla do přechodné deprese. Jedná se fakticky o aktuální přechodné psychické onemocnění, které je rozhodně nutné řešit. Nebo hrozí, že Vám vezme například Váš jinak spokojený vztah. Nebojte se obrátit o pomoc psychologa nebo psychiatra, bude zapotřebí psychoterapie a možná dočasné medikamentózní podpory, než se Váš stav dostane opět k původnímu normálu.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy