13675  29. 6. 2010 17:26:28

Ovulácia

Dobry den, aj ked sa s manzelom snazime o dietatko len treti mesiac, predsa len to da zabrat. Dovtedy som mala pravidelny cyklus 29 dni, odkedy sa snazime je to 28-30-31 dni. Posledny mesiac som pouzivala ovulacne testy od 11-17 dna cyklu. Ovulaciu nepotvrdili. Dodrzala som vsetky pokyny, vysledky by teda nemali byt skreslene. Na 18. den cyklu som bola na preventivnej prehliadke u gynekologicky a ta mi potvrdila, ze ovulacia prebehla pretoze videla tekutinu z prasknuteho folikulu. Ako dlho po prasknuti sa tam ta tekutina nachadza? Je sanca, ze ked sme den predtym nemali styk, ze to este vyjde? O mesiac idem na vysetrenie krv- hormonalny profil a folikulometriu. Je mozne, aby test (citlivost 20mIU) nezachytil ovulaciu?
Marika

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Menstruační cyklus máte v pořádku. Ovulace proběhla asi ten den vyšetření nebo v krátké době před tím. Tekutiny je málo, takže se brzy vstřebá. Po třech měsících snažení se ještě nedá hovořit o neúspěchu. Vyčkejte na výsledky hormonálního profilu, ten a folikulometrie Vám o ovulaci napoví více. Ovulační testy by měly být také celkem spolehlivé. Vajíčko je po ovulaci schopné oplodnění pouze 24 hodin.

Komentáře uživatelů ...

29. 6. 2010 21:12:49
Najlepsie je kombinovat testy + meranie bazalnej teploty. Testy nie su najspolahlivejsie.
2. 7. 2010 11:54:31
Ak teda ovulacia mohla byt v den vysetrenia, resp kratko pred tym, mohla mi to gynekologicka povedat...boli by sme to vyuzili.. :-) pretoze styk sme mali posledny krat 2 dni pred vysetrenim...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk