13703  30. 6. 2010 8:11:00

Léčba chlamydií

Dobrý den, mám dotaz ohledně léčby Chlamydie. Prý se léčí antibiotiky a provádí se nějaké stěry nebo výtěry? Co to znamená pro mně jako pro muže? I mě se týkají tyto stěry? Je to bolestivé? Můžu vědět jak se tyto stěry u mužů provádí? Můžu tento zákrok odmítnout u lékaře? Milan

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Odmítáním vyšetření byste byl sám proti sobě. Výtěr se provádí buď z močové trubice, odběrem krve nebo z moče. Není to zas tak nepříjemné vyšetření. Léčba je nutná a řeší se podáváním antibiotik, ideálně oběma partnerům současně s vynecháním pohlavního styku až do vyléčení a negativních stěrů.

Komentáře uživatelů ...

30. 6. 2010 18:23:30
nn neboli to vubec, jen pokud mate partnerku a onä to ma ci vy tak je lepsi aby jste meli oba antibiotika!!je to lepsi vylecit!pak to vede k horsimu!
30. 6. 2010 18:27:59
Léčba chlamydiové infekci Infekce chlamydiemi probíhá většinou chronicky a původce této sexuálně přenosné nemoci může být prokazatelný i po několika měsících po nakažení. Spontánní vyléčení je možné. Vzhledem na to, že se jedná o sexuálně přenosnou nemoc, tak musejí být léčení všichni sexuální partneři. Na léčbu se používají orální antibiotika. Při akutních stavech se antibiotika můžou podat i injekčně do žíly. V čase léčby je doporučené omezit pohlavní styk, nejlépe ho úplně vyloučit. Neléčení chlamydiové infekce může ovlivnit až plodnost jedince. U žen může způsobit neprůchodnost vejcovodů, čím zvyšují riziko mimoděložního těhotenství. Jestli se vám nemoc po léčbě opět vrátí, tak to znamená, že někdo nedodržel léčbu, nebo počas léčby měl styk s infikovanou osobou a celou léčbu musíte absolvovat ještě jednou. U těhotných žen se přihlíží na plod a volí se antibiotika s nejnižší mírou nežádoucích účinků na plod.
30. 6. 2010 20:39:56
Prítomnosť chlamydiovej infekcie sa zisťuje u muža výterom z močovej rúry (dosť nepríjemné), alebo množstvom protilátok z krvi. Vyšetrenie krvi si platíte sám. Je vhodné vyšetrenie z krvi po preliečení asi 6-8 týždňoch zopakovať. Počas liečby aby bola ozaj účinná je nutné sa vyvarovať akejkoľvek sexuálnej aktivite ktorá vedie ku ejakulácií.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie