13769  1. 7. 2010 14:38:40

Přetahování předkožky při močení

Manžel mě přesvědčuje, abych syna učila při močení si stáhnout víc jak do půlky předkožku, aby se mu prý nedostával zbytečně moč pod ní- manzel to tak praktikuje. Mně to přijde divné, aby si syn stahoval přirození někde venku nebo na veřejném WC. Jak je to u Vás doma? Děkuju.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Není na tom nic špatného, muži si obvykle předkožku trochu stáhnou, když močí, je to tak praktičtější. Ať synovi pomůže manžel, není nic lepšího než názorná ukázka a vysvětlení. Se stahováním předkožky máte jistě praxi také při koupání, kdy se nejčastěji kontroluje její pohyblivost a provádí se hygiena.

Komentáře uživatelů ...

1. 7. 2010 15:11:26
Najpr - prečo ho to neučí on ? Ale to je o inom. Myslím, že to nie je až tak nutné. Ten "menzel" sa vytvára pod predkožkou nevniká tam z vonku. Dá sa ho zbaviť len obmytím. Ak ste synovi ako dojčaťu predkožku sťahovali, a dnes už nemá problém s odkrytím penisu do spôsobu močenia so stiahnutou alebo nestiahnutou predkožkou zasahovať nemusíte. Žaluď sa mu odkrýva v priebehu dňa sám pri náhodnom alebo cielenom stoporení. Ako rodičia dohliadnite skôr na to aby sa riadne večer umyl a pri umývaní si stiahol predkožku a omyl i žaluď. Ak tak spraví častejšie na škodu to nieje.
1. 7. 2010 15:36:14
Ano, to je dobrá a obvyklá praxe. Pukud muž močí s nestaženou předkožkou, tak předkožka může způsobit rozstříkování moči, zvl. je-li delší. Dospělí muži mají předkožku kratší, ale malým chlapcům ješt někdy přesahuje až za žalud. Pak to je zcela na místě. Pokud je syn malý, tak není problém, jestli močí někde venku. A vážně, kolemjdoucí se mu nebudou dívat na penis, jestli má staženou předkožku. Na veřejném WC je nepřípustné, aby někdo se díval na penis druhého. Navíc část mužů chodí s trvale staženou předkožkou, a i ti močí na veřejném WC. Syna to učte, prospěje to lepší hygieně.
1. 7. 2010 16:34:57
Určitě je to prospěšné naučit to chlapce už od malička.Malí prckové mají předkožku delší a pokud se při močení aspoň částečně nepřetáhne stříká moč všude jen ne tam kam má.Sestra to klukům přetahovala při koupání odmalička,aby nemuseli na obřízku a stejně tak při čurání klučíky učila jak si to mají stáhnout.Ten starší má často předkožku úplně přetaženou za žaludem,ten menší si to stuhje už sám.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí