13776  1. 7. 2010 17:33:49

Problémy ve vztahu prý snad mojí chybou

Dobrý den poradno,potřebuji od Vás poradit jsem docela poslední dobou dost zoufalá.Tak abych Vám to tak nějak popsala.Jsem holka asi jako kazda jina která ma přítele akorát u mě je ten vztah trošku dost komplikovany.S mým přítelem jsme spolu začaly chodit opravdu zvláštním zúůsobem.Chodil s holčinou,kterou ale opustil kvuli nejakemu konfliktu a na to po týdnu začal chodit semnou.Ze zečátku jsem to nějak moc nebrala vážně.Byla jsem asi také čtvrt roku po rozchodu,tak jsme si řekla že to zkusím.Můj Predešlí vztah však byl dost komplikovaný můj přítel bývalý mi byl nevěrný a já ho načapala doma s jinou holkou,takže to pro mě byl docela šok,a od té doby mám v sobě blok.No právě stímto přítelem co ted jsem máme kvůli tomu dost problémy.Jak říkam náš vztah byl ze zacatku volnejsi ale postupem casu jsme se do sebe dosti zamilovali a muj blog ve me zacal vychazet na povrch,příteli jsem to samozrejme vse rekla a on to tak bral dobre,ale casem jsem se zacala hrozne moc bat ze se mi muze stat co se se mi stalo pred nedavnem.dost em to ubijelo a proto jsem svemu priteli zacala rikat ze se bojim aby mi neublizil a obcas i dost zarlila....bylo to vse ze strachu on mi porad sliboval jak moc me miluje jak by mi nikdy neublizil ale za cas jsem mu prisla na to ze sve kamaradce psal ze ji hrozne miluje ze je jedina holka na svete kterou kdy miloval.Kdyz jsem si to precetla prisla dalsi rana a chtela jsem vse zkoncit ale po rozhovoru s pritelem ktery z toho byl sam zoufaly a nevedel co ma delat rikal ze ani nevi proc to udelal ale ze to byla nejvetsi chyba jeho zivot jsme ho presto vse neopustila...ale vznikla mezi nama vec ze se bojim jeste vic,,,navzajem se moc milujeme snazi se moc abych mu verila ale bohuzel mi to nejde a opustit ho nedokazu zato co pro me vse udelal.Ale v poslednim mesici na me prisla krize porad jsme si rikala ja mu neverim nemuzu mu delat stihacku abych se bala ho nekam pustit.Nikdy jsme mu nic nezakazala ale chtela jsem kompromis.Jenze z kompromisu vzniklo ja mam tohle a tamhle to.A ted v me krizi i kdyz jsem mu to rekla ze me to boli ze ho ale opustit nechci mi presto dost obcas ublizuje ne fyzicky ale psychicky,proste ho ted moc potrebuji u sebe.obcas se kvuli necemu pohadame ale on ne aby me treba utisil on na me zacne kricet a zacne si prosazovat svou jenze me to hrozne boli a pak ten vztah chci ukoncit ihned.a takhle uz jsem prošly asi 4 hadkama za mesic.Proto Vás žádám o pomoc.Jako mala jsem sve detství nemela nejlepsi,s rodinou to nemam nejlepsi,takzvane na me kasleou a jelikoz jsem se s pritelem odstehovala tak uz ani kamarady nevidam a prijdu si hrozne sama,a nejvic boli kdyz uz ani oporu doma nenachazim.Doufám že mi alespon trochu poradite co stim a ja stim budu moci neco s pritelem udelat.Predemn dekuji za odpoved Klarunka

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Dětství jste neměla nejsnažší, jak píšete, podobně i Váš předchozí vztah Vám dal vydatnou zkušenost, nezakusila jste v životě opravdu lehké chvilky... Teď jste už ale dospělá (nebo téměř dospělá) žena. Svůj život máte ve svých rukou a můžete si ho zařídit tak, jak Vám bude vyhovovat. Po své předchozí zkušenosti: opravdu stojíte o svého přítele? Představte si jej jako životního partnera a budoucího otce Vašich dětí. Stojí za to? Zůstávat s někým pouze pro to, co pro nás udělal, to není dobrý nápad. Vypadá to ale, že se teď bojíte osamocení, v místě, kde nemáte ani kamarády. Víte co, z Vašeho popisu mám dojem, že přítel Vaše přání s ním zůstat z Vás vycítil a tím více se k Vám chová nehezky. Chcete pro život partnera, který bude takto obracet své vidění, co a proč napsal do smsek, bude se k Vám v hádkách takto chovat? Poradila bych Vám návštavu psychologa nebo poradny, ať na tuto situaci nejste nyní sama. A pamatujte, Váš život si teď už můžete zařídit sama podle sebe.

Komentáře uživatelů ...

2. 7. 2010 3:32:36
Ahojky mila Klarunko, tvoj pribeh ma dost zaujal. Zazila som s priatelom nieco podobne. Zistila som mu ze si rad vypisoval s cudzimi dievcatami na internete a ked bola niektora ochotna tak aj na skype cez kamerku sa ukazoval. Samozrejme, ze vsetko to malo sexualny nadych. Chcel si pisat o sexe, na skype si ho pred nimi honil a co bol gol pisal aj byvalej isty cas. Dokonca sa s nou stretol raz na tajnaka lebo vedel ze si to neprajem. Okrem tej byvalej som mu nikdy nic nezakazovala, nekontrolovala som ho, ale po tom co som zistila sa vela veci zmenilo.Konecne som chapala preco nema rad ked beriem jeho mobil do ruky hoci som mu ho len podala, a preco nema rad ked sa pozeram ked je prihlaseny na internete. Poviem ti ze je to skoro rok a este stale su tu obcas naznaky toho co sa stalo. Mali sme obdobie ked sme sa vela hadali, ale je nastastie za nami. Dost ma ranilo ked pisal byvalej ze pojdu za jej mamou a porozpravaju sa ( vysvetlil mi to tak ze je to prijemna zena a dobre sa s nou rozprava) a ked sa s nou stretol. Podla toho co pises tak s priatelom zijete to mas lepsie pretoze ten moj chodi na tyzdnovky. Chcem ti povedat ze moj priatel sa zmenil.... dava mi najavo ze si ma vazi.... stale ked je doma sme spolu u nas..... priatelov nikdy neriesi na ukor nasho spolocneho casu ..... hoci obcas prekruti ocami, ale vzdy ma vypcuje ..... proste vo vsetkom co robi mi dava najavo ze som to najdolezitejsie.Nasli sme si cestu ako sa porozpravat o probleme bez hadky.Ver tomu ze aj napriek tomu ma vzdy strasi moznost ze sa to zopakuje.... ze v tom pokracuje na inych strankach pod inymi menami ale vtedy si vravim ze ak sa to stane tak sa to raz dozviem a potom to uz budem riesit inak. Tiez som na priatela dost naviazana a je mi tazko ho opustit. Ja byt na tvojom mieste tak sa postupne pripravujem na iny- svoj zivot pretoze ak na teba krici za svoje chyby tak to nema cenu riesit. To je moj subjektivny nazor.
2. 7. 2010 13:56:05
Milá poradno,asi maš ve vsem pravdu,ale prostě ja svého přítele hrozně moc miluji a cítím že i on mě miluje,ale jak rikas je mozne ze cití že já jsem taková odtržitá.Opravdu jsem nikdy takto nikoho nemilovala a pevne verim v to ze muj pritel me tez miluje.A navic me pred nedavnem pozadal o ruku a rekl mi ze by si me chtel vzit ze jsem opravdu jeho laska o kterou nikdy nechce prijit a chtel by semnou mit rodinu a zit semnou naporad.Opravdu nevim co si o tom mam myslet.Zda mame spolecne zajit k nejakemu psychologovi aby nam poradit opravdu mi jde o to aby se nas vztah uklidnil a ja mu zacala aspon trochu duverovat.Děkuji za odpoved
PhDr.Burdova [Psycholog]
7. 7. 2010 10:32:42
Pokud byste byli naklonění návštěvě psychologa, máte dvě možnosti. 1) můžete navštívit Poradnu pro manželství a mezilidské vztahy společně s partnerem, 2) vy sama můžete navštívit tuto poradnu nebo psychologa. Vidím, že teď zvažujete pro a proti docela zásadnímu životnímu rozhodnutí. Dejte si každopádně čas a zorientujte se v situaci, jak budete dále postupovat.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy