13777  1. 7. 2010 18:26:42

Pretahovani predkozky u deti- erekce

Moje mama mi tvrdi, ze bych synovi nemela pretahovat predkozku, kdyz ma erekci behem koupani, ze mam pockat az se mu uklidni, ze ho tim zbytecne drazdim.

Ja jsem naopak rada kdyz mu to muzu pretahovat pri ztoporeni, protoze se mi ten maly pindik daleko lepe chyta a neuhyba mi mezi prsty- kolikrat je to tak, ze se tak dloho snazim pretahnou kuzicku na ochablem pindovi az ztvrdne a konecne se to podari uplne. Je pravda, ze kolikrat mu zustane ztvrdly i dloho po vraceni kuzicky.

Nemuze mu to teda nejak skodit? Synovi je 2,5.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Pokud není problém s přetahováním předkožky při erekci, jde to a synovi to nevadí, pak se nic neděje a vše je v pořádku. Určitě mu tím neublížíte.

Komentáře uživatelů ...

filip.sedivy
1. 7. 2010 18:47:58
Muj názor je že ne ..! Ale musíte dávat pozor na to že kůžička je "přilepená" na žalud . Pokuď budete přetahovat při erkci moc tak je možné že mu tu kůžičku odtrhnete a chvilku ( 2-3 týdny ) bolet až pálet . Pokuď se vám kůžička podaří nebo podařila "odtrhnout" nepoužívejte mýdlo nebo nějaké mycí prostředky , jen ho to bude pálet ! Ale pokuď není ještě "odtržená" od žaludu tak musíte dávat na to pozor !
1. 7. 2010 19:53:52
Synovi musí jít přetáhnout kůžička jak na ochablém penisu,tak při erekci. Erekce může být způsobená i teplou vodou ve vaně. Pokud při erekci jde stáhnutí snáze, tak vážně není důvod čekat, až erekce odezní. Vaší matce to možná připadalo nevhodné, ale já v tom žádný erotický podtext nehledám. Ve 3 letech se může naučit stahovat předkožku sám, vy to budete jen kontrolvoat, že to nezanedbává. Erekcí se nezabývejte, v koupelně to je jedno.
1. 7. 2010 21:23:17
Určitě to malému přetahujte i když má erekci,pokud to nebude vysloveně bolestivé tak je to jen dobře.Poznáte určitě bolest,křik od stavu kdy to není moc příjemné,ale předkožka se roztáhne a pokud mu to budete dělat pravidelně,třeba při koupeli,močení tak postupně můžete dosahnout toho,že mu zůstane přetažená za žadudem aniž by musel na obřízku.Hodně mužů to nosí v dospělosti přetažené a obřezaní nejsou.Nemusíte čekat na žádné uklidnění,pokud mu piník stojí,klidně mu to přetáhněte ať si postupně na to zvyká.
4. 7. 2010 8:00:58
Mám 2 syny,prvému jsem vždy při koupání z pindíka při koupání nebo i při čurání pravidelně předkožku přetahovala.Zpočátku to moc nešlo a musí se fakt opatrně, aby se to nenatrhlo.Dělala jsem mu to také při ztopoření protože to se fakt dělá lépe,ale moc se mu to nelíbilo.Pokud to přetažené neměl často si za ten koneček předkožky tahal.Musí se to dělat pravidelně,je to věc zvyku a trpělivosti.Po narození druhého syna nám při jedné kontrole u dětského lékaře,kdy jsem se ptala,kdy začít s přetahováním předkožky bylo naznačeno,že je možné provést obřízku což vyřeší celé přetahování.Po domluvě s manželem jsme to malému nechali udělat.Na obříznutí byl když mu byli skoro dva roky.Celou předkožku mu odstranili a není co přetahovat.Je to určitě dobrá věc pokud někdo nechce mít problémy s přetahováním předkožky
10. 7. 2010 12:37:07
My jsme kvůli zánětu zača nosit staženou předkožku. Ze zečátku jsme teda nechávali odkryto jenom na doma. Kůžička se ještě občas sama vracela, ale rychle si zvykla. Teď to mívá odkryté neuestále 24 hodin deně. Nevěřila jsem, že by to mohlo mít tolik pozitiv. Žalud se už také otrkal a zvykl si a hlavně se razantně snížila produkce toho bílého mazu, který byl příčinou zápalů. Všem rodinám co mají kluka to můžu jen doporučit, jak ze zdravotní stránky, tak i co se hygieny týče. A pokud je předkožka dlohá a vzadu nedrží, tak bych určitě uvažovala o obřízce.
14. 7. 2010 21:45:33
Můj syn měl obdobné problémy,často si tahal za konec předkožky,když jsem mu ji přetáhla za žalud když mu byli 4 roky,vždy se mu vrátila,zpět.Na obřízku to nebylo,ale po konzultaci s dětským doktorem mu provedli seříznutí uzdičky,která mu předkožku stahovala nazpět.To sice bylo dost bolestivé,protože to se dělá při vědomí,velký křik,ale byla to chvilička a od té doby bylo po problémech.Předkožka mu po přetáhnutí krásně držela stažená a srolovaná za žladum a tak to má dodnes.Žádné záněty,žádný problém a pokud by mělo k obřízce dojít asi i to je řešení natrvalo.
4. 8. 2010 14:57:27
k 10.7.2010 12:37:07 odmalička také přetahujeme.Nešlo to najednou,ale postupně.Nedávno synovi byli 4 roky a krásně nám to už drží ohrnuté za žaludem a nevrací se hned zpátky,ale chce to trénink a pravidelnost.Když to viděli kamarádky tak se divily jak jsme to dokázali a jedna si myslela,že má obřízku udělanou.Nemáme problémy se záněty a též jak uvádíte netvoří se téměř smegma.Na přetažení si dobře zvykl,občas mu zkontroluji jak to má příp.mu to opětovně přetáhnu.
10. 9. 2010 17:20:57
Mé známe přímo sestra v nemocnici ukázal, jak přetáhnout, aby předkožka vzadu držela. Vtip je v tom, že kůže se z žaloudku nestahuje, ale od špičky se roluje zpět. Podobně jako se ohrnuji delší rukávky. Funguje to dobře. Hygiena určitě lepší a okolí záchodové mísy není vůbec postříkané.
11. 9. 2010 14:20:15
To má něco do sebe,vždy když malého koupeme,pouze stahujeme z žaloudku dozadu,ale po chvilce se předkožka vrátí do své původní polohy.Rolovat od špičky jsme mu to nezkoušely,věřím,že to může být lepší.Zkusíme to při večerním koupání a dáme vědět jak to dopadlo.
14. 9. 2010 17:10:28
Je to určitě lepší,zkusili jsme to u syna po večerním koupání,ležel a pomalu od špičky jsem mu to srolovala za žaloudek a drží to více než,když je to stáhnuté.Je to fakt jak roláček ohrnuté za žaloudkem a určitě mu to při koupání i čurání budeme nějakou dobu dělat,než se to sám naučí.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí