13794  1. 7. 2010 21:24:45

Môj strach

Poslednú dobu mam strach z velkeho poctu ludi,citim strasny tlak na hrudi.V obvyklom prostredi mi to nerobi nic.Len na novom mieste,v novom prostredi.Pracovala som v stresovej praci.Momentalne som doma-zacina to byt ok.Preco sa to stalo? Katarína

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Rozumím tomu dobře, že pod vlivem vypětí v práci se Váš problém objevil a nyní, když jste z toho pryč se už začal mírně zlepšovat? Váš obtíže by mohly ležet někde mezi agorafobií a sociální fobií. Podle toho, jestli je Vám zle z přeplněných veřejných prostor, odkud jakoby není úniku, nebo z kontaktu s lidmi, např. veřejného vystupování. Obojí jsou dobře řešitelné stavy. Vaše nynější období s menší mírou stresu využijte k tomu, že se dáte do pořádku. Obtížné situace - pobyt mezi lidmi - si přiměřeně dávkujte. Důležité je se mu nevyhýbat. Pečujte o sebe a dostatečně relaxujte. Když do toho budete mít chuť, efekt podpořte i psychoterapií.

Komentáře uživatelů ...

1. 7. 2010 21:28:45
poznam to ja ked mam nervy alebo neco take tak ..mam taku chucu na hridy teda v nutri citim take ako keby tam mam jablko a nevem nadychnut sa ,, to su nervy nic ine ekd sa ukludnim a nemyslim nato prejde to lieky nepomozu su navikovee.,... nic zle nebojte sa.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy