13893  3. 7. 2010 20:50:58

Hemeroidy u dětí

Dobry den. Prosim vas o radu. Moj 2 rocny syn ma hemeroidy, pre ktore nechce sediet na nocniku. Boli sme u lekarky, kora tvrdila, ze to zmizne. Mam pocit, ze sa to zhorsuje, co mam robit? Vyskusala som aj homeopat. mast na hemeroidy, cokoladu nepapa.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Ještě jednou zajděte za dětskou lékařkou, poproste o vyšetření v dětské proktologické poradny nebo na dětskou chirurgii.

Komentáře uživatelů ...

4. 7. 2010 6:22:48
Dôkladne to nechať vyšetriť. Nedať sa odbiť. Ide o vášho syna. Má to veľmi skoro.
16. 7. 2010 21:10:49
Dobrý večer, můj syn měl tyto problémy už v 1,5 letech, byla jsem hodně vystrašená a jsem vlastně doteď, vždy po stolici ale problém zmizel a znovu se objevil při další stolici. Byli jsme několikrát na vyšetření, bohužel ale při něm pan doktor nic neviděl...navrhnul nám opíchání sklerotizačním roztokem v celkové anestezii- to bylo synovi asi 5, po tomto zákroku bylo vše v pořádku, dnes je mu 7 a problém je tu zpátky. Takže jsem docela nervozní, jak to bude všecko dál, co trápení s tím bude v životě mít. Chce to upravit jídelníček, hodně vlákniny, otruby, jenže dostat to do něho - ....Pokud máte někdo stejný problém, dejte prosím vědět vaše zkušenosti.
5. 9. 2011 10:07:30
Dobrý den, máme stejný problém už asi rok a půl - stále se nám po stolici objevuje hemeroidek,který se po 10 minutách ztratí a zase je vše ok. Dceru to nebolí, nejak ji to neobtěžuje ani nepraská. Za měsíc jdeme taky na opíchání tím sklerotizačním roztokem, tak mám trochu strach. Zvlášt,když píšete,že se vám to opět objevilo. Chci se zeptat,jak jste to vyřešili nyní atd. Děkuji
7. 10. 2011 13:16:42
Dobrý den, máme také stejný problém. Můj syn tím trpí od 2 let. Nyní je mu 6. Byli jsme sledovaní v proktologické poradně. Nejprve jsme měli upravit stravu a jídelníček. Čokoládu jsme úplně vynechali. Problémy neustávali, tak jsme šli také na to opíchání. Po té problémy ustaly asi na dva roky. Když se znovu objevila krev ve stolici, udělali synovi pod narkózou vyšetření střev. Vše bylo naštěstí v pořádku. Koupali jsme pravidelně v dubové kůře. Po té se to zlepšilo a krvácení ve stolici ustalo. Nyní po roce je to tu znovu. Dělám zase koupele a pevně věřím, že to zas brzy přejde. Dávám hodně synovi actimel a activii. Nemá po tom tak tuhou stolici. Pan doktor nám řekl, že hemeroidy jsou to dlouhodobý problém a vrací se to. Naštěstí už vím, co dělat, tak z toho nejsem tak vystrašená jako poprvé. Mrzí mě to, že to syn má od malinka. Vždycky jsem brečela, když jsem viděla krev ve stolici. Měla jsem o něho hrozný strach. Ale snažím se to teď brát v klidu a utěšuji se tím, že jsou mnohem horší věci. Tak přeji hodně pevné nervy pro maminky a krásný den.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí